Η αύξηση των κοινοτικών πόρων προς την Ελλάδα, σε μια περίοδο που ο κοινοτικός προϋπολογισμός μειώνεται, δείχνει ότι η Ελλάδα επιβραβεύεται για τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια και τον χειρισμό της μεταναστευτικής κρίσης, τονίζει ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

Το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των ναυπηγείων Σύρου, Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, ο κ. Πιτσιόρλας το χαρακτηρίζει ως «μεγάλο στοίχημα» που τελικά η Ελλάδα θα κερδίσει, καθώς όπως λέει, πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αποκτήσει μια δυναμική ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία.

Απορρίπτει την ιδέα της προληπτικής πιστωτικής γραμμής, καθώς όπως σημειώνει «μπορεί να φαντάζει ως πιο προσγειωμένη, όμως, στην ουσία είναι μια λογική εξάρτησης και ανισοτιμίας που παγιώνει πια τη μετεξέλιξη της εταιρικής μας σχέσης στο πλαίσιο της ΕΕ σε σχέση δανειστή – δανειζόμενου. Πράγμα καταστροφικό για την πορεία της χώρας».

Ο υφυπουργός Οικονομίας εκτιμά ότι μετά την έξοδο από τα μνημόνια, ο πολίτης «θα δει μια αλλαγή κλίματος για την Ελλάδα που θα επηρεάσει τα πάντα», ενώ δηλώνει ότι φέτος «πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση η μεταρρυθμιστική προσπάθεια και να αγγίξουμε πια τον σκληρό πυρήνα των προβλημάτων που καθηλώνουν την ελληνική οικονομία».