Ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, θεωρεί πως η Ελλάδα έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που πλέον μπορεί από μόνη της να αποφασίζει για τα οικονομικά ζητήματα της μεταμνημονιακής περιόδου. Τι είπε για δίχτυ ασφαλείας για το Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης των τραπεζών

Η Ελλάδα έχει διορθώσει πολλές από τις διαρθρωτικές της ανισορροπίες που την κατέστησαν «ειδική περίπτωση» εντός της ευρωζώνης και είναι έτοιμη να πάρει στα χέρια της τις οικονομικές της αποφάσεις όταν λήξει το πρόγραμμα στήριξης τον Αύγουστο, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

«Η Ελλάδα είναι σήμερα μια διαφορετική χώρα», δήλωσε ο Μάριο Σεντένο σε συνέδριο στη Λισαβόνα. «Η Ελλάδα έχει τις προϋποθέσεις για να πάρει στα δικά της χέρια τη διαδικασία της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξής της, εντός του πλαισίου του ευρώ, και μπορεί πάντα να βασίζεται στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη εάν παραμείνει στο δρόμο της εσωτερικής υπευθυνότητας».

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου η συμφωνία για το δίχτυ ασφαλείας για το Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης των τραπεζών

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συμφωνήσουν επί της αρχής για ένα δίχτυ ασφαλείας για το Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης (SRF) για τις τράπεζες εγκαίρως για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στα τέλη Ιουνίου, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος τους Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, ο Σεντένο δήλωσε ότι «μόνο κάποιες λεπτομέρειες χρειάζεται να βελτιωθούν στις διαπραγματεύσεις, όπως η διαδικασία λήψης απόφασης για τη χρήση αυτού του διχτυού ασφαλείας και η ημερομηνία εφαρμογής του, που θα μπορούσε να είναι πριν το 2024».

«Ωστόσο, αναμένω ότι έως τα τέλη του μήνα θα μπορούσαμε να έχουμε μια συμφωνία επί της αρχής».