«Στις 2 Ιουλίου θα υπάρχει απάντηση». Αυτό αναφέρουν κύκλοι της Τράπεζας της Ελλάδος, απαντώντας στις διαρροές - αλλά κια ευθείς προσκλήσεις- κυβερνητικών στελεχών που ζητούν να τοποθετηθεί ο Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συμφωνία στο Eurogroup.

Καλά, τη... αφωνία είναι αυτή από τον κύριο διοικητή; Όλοι, εντός και εκτός χώρας, μίλησαν, αυτός θέλει τόσο χρόνο να... μελετήσει τη συμφωνία; Προφανώς, θέλει... χρόνο να επαναλάβει τα περί προληπτικής πιστωτικής γραμμής, ίσως βέβαια να μην πρόλαβε να μιλήσει με Ντράγκι, Σαμαρά, Μητσοτάκη κλπ.

Οι ίδιες πηγές σύμφωνα με πληροφορίες προσθέτουν πως ο διοικητής της ΤτΕ θα απαντήσει «θεσμικά κι όχι με διαρροές» οπότε και θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της ΤτΕ για τις εξελίξεις στην οικονομία.

Προσθέτουν δε πως η τοποθέτηση θα πάει θεσμικώς καθώς «θα την πάρει στα χέρια του και ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης» καθώς όσες φορές τοποθετήθηκε ο κ. Στουρνάρας για την οικονομία, τους κινδύνους, την «καθαρή» έξοδο αλλά και την προληπτική γραμμή, το έκανε πάντα θεσμικά, είτε μέσα από εκθέσεις της ΤτΕ είτε με ομιλίες του σε συνέδρια κι εκδηλώσεις για την οικονομία.

Οι ίδιες πηγές προσέθεταν πως αυτό είναι και το ορθό καθώς «η οικονομία δεν είναι παιχνίδι διαρροών, ούτε για άσχετους που μιλάνε τελευταία χωρίς να έχουν βασικές οικονομικές γνώσεις. Ας περιοριστούν σε όσα ξέρουν, άλλωστε η οικονομική πολιτική δεν χαράσσεται στο… facebook».

Σύμφωνα με πληροφορίες στην τοπθέτηση δεν αποκλείεται να υπάρχουν εκπλήξεις.

Πηγή: kathimerini.gr