Τις Βρυξέλλες επισκέπτεται σήμερα και αύριο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης όπου, μεταξύ άλλων, θα συμμετέχει στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου, την οποία και θα ενημερώσει για τις παρεμβάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την ενίσχυση της οικονομίας.

Ο κ. Χαρίτσης, αύριο, Τρίτη 10 Ιουλίου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου, θα παρουσιάσει τις παρεμβάσεις που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση για την αποτελεσματική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και την αντιμετώπιση των πραγματικών αναπτυξιακών και κοινωνικών αναγκών της χώρας.

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρίτσης θα συναντηθεί με την επίτροπο για θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης, Κορίνα Κρέτσου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας θα ξεκινήσει τη διήμερη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες με την αποψινή ομιλία του σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Βελγίου με θέμα «Οι προκλήσεις μετά την έξοδο από τα μνημόνια: Η αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας», ενώ αύριο θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη και τους ευρωβουλευτές, Κωνσταντίνα Κούνεβα και Στέλιο Κούλογλου.

Ο κ. Χαρίτσης συνοδεύεται από τον γγ Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτη Κορκολή.