Την ικανοποίησή τους από τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενόψει της 83ης ΔΕΘ, εξέφρασαν εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

«Ηταν μία πολύ καλή συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης μας άκουσε και είπε ότι θα σταθεί δίπλα μας» τόνισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, που ήταν παρών και στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, το προηγούμενο Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, μίλησε και για τις δύο συναντήσεις και σημείωσε: «Και οι δύο συναντήσεις ήταν ουσιαστικές, πολύωρες. Και οι δύο άκουσαν προσεκτικά τα προβλήματα. Ο κ. Τσίπρας μού έδωσε την εντύπωση ότι θα δώσει πολλές εξηγήσεις και πολλές παροχές στη ΔΕΘ, ενώ θα περιμέναμε το αντίστροφο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έδινε υποσχέσεις και ο πρωθυπουργός να ήταν πιο φειδωλός».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης, ανέφερε ότι εκτός από τα ζητήματα της οικονομίας έθεσε κι αυτά που έχουν να κάνουν με τον ρόλο των Επιμελητηρίων.