Την επέκταση άλλων δύο κλαδικών συμβάσεων που αφορούν 14.000 εργαζόμενους στο χώρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων αποφάσισε χθες το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας.

Του Ανδρέα Πετρόπουλου

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η επέκταση δύο τοπικών κλαδικών του χώρου των ξενοδοχοϋπαλλήλων, καθώς κηρύχθηκε υποχρεωτική η τοπική κλαδική των ξενοδοχοϋπαλλήλων του Νομού Χανίων, όπως και η αντίστοιχη του Νομού Λασιθίου.

Η Εθνική Κλαδική των ξενοδοχείων δεν συζητήθηκε χθες καθώς δεν ήταν δυνατόν να γίνει διασταύρωση των στοιχείων που είχε προσκομίσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδοχοϋπαλλήλων με τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ, λόγω του τεράστιου όγκου των δεδομένων.

Έτσι η απόφαση για την επέκταση της συγκεκριμένης κλαδικής σύμβασης θα ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΑΣΕ την μεθεπόμενη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι χθεσινές αποφάσεις για την επέκταση των τοπικών κλαδικών συμβάσεων των ξενοδοχοϋπαλλήλων ελήφθησαν κατά πλειοψηφία, καθώς διαφώνησε ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ.

Επίσης για την επόμενη συνεδρίαση μεταφέρθηκε η απόφαση για την επέκταση της ΣΣΕ των μεταλλείων, όπως και η τοπική κλαδική των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου. Στην ίδια συνεδρίαση θα τεθούν σε συζήτηση για επέκταση και όποιες συμβάσεις των οποίων τα στοιχεία θα έχουν διασταυρωθεί από τις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ, δεδομένου ότι για 14 κλαδικές ΣΣΕ έχει ζητηθεί από το ΑΣΕ η παροχή στοιχείων από τις εργοδοτικές ενώσεις.