Ως μία πολύ σημαντική μέρα για τη Θεσσαλονίκη χαρακτήρισε τη σημερινή η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 fm", που σήμερα εκπέμπει από τον περίπτερο του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην 83η ΔΕΘ.

Η κ. Νοτοπούλου σημείωσε ότι η σημερινή μέρα «σηματοδοτεί δυο πράγματα. Αφενός μια πολύ πετυχημένη την πιο πετυχημένη διοργάνωση των τελευταίων ετών, η 83η ΔΕΘ, με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ και μια πολυπληθέστατη συμμετοχή επιχειρήσεων από εκεί. Ταυτόχρονα όμως είναι η πρώτη μέρα που ο πρωθυπουργός μετά από χρόνια θα παρουσιάσει το δικό του πρόγραμμα στη μεταμνημονιακή εποχή και θα δούμε την κατανομή του δημοσιονομικού χώρου που δημιουργείται δίκαια και παραγωγικά». «Με αυτές τις σκέψεις λοιπόν σας καλωσορίζω με τη σειρά μου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εύχομαι να αντλήσετε χρήσιμες πληροφορίες», προσέθεσε.

Σε ερώτηση εάν οι καρποί των κοπών του γραφείου του πρωθυπουργού και του υπουργείου σε αυτή την Έκθεση θα φέρουν κι άλλα ενδιαφέροντα πράγματα για την πόλη, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης σημείωσε πως εκτιμά ότι «σε κάθε περίπτωση η δουλειά που έχει γίνει εδώ και 2 χρόνια στο γραφείου του πρωθυπουργού και σε όλα τα υπουργεία είναι σημαντική» και προσέθεσε: «Τα βήματα είναι ενθαρρυντικά και ήδη βλέπουμε τα αποτελέσματα τους στην καθημερινότητα των πολιτών, από τα δημόσια έργα, μικρά και μεγάλα, μέχρι το ότι η Θεσσαλονίκη έχει καταστεί διπλωματικός κόμβος. Όλα αυτά λοιπόν είναι στοιχεία που συνθέτουν ένα νέο χάρτη για την επόμενη μέρα της περιοχής, και της Μακεδονίας και της Θράκης, της Βόρειας Ελλάδας, με την Θεσσαλονίκη φυσικά στην καρδιά της παραγωγικής ανασυγκρότησης.