«Το πρώτο βήμα για τη σταδιακή απεμπλοκή της Ελλάδας από τα μνημονιακά δεσμά έγινε από τη Θεσσαλονίκη, με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού που σηματοδοτούν μια σειρά ελαφρύνσεων στις επιχειρήσεις που, αν συνεχιστούν, θα δώσουν μια νέα ώθηση στην ελληνική αγορά και την οικονομία», τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο κ. Μίχαλος μίλησε στους δημοσιογράφους στην τελετή των εγκαινίων του περιπτέρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στη ΔΕΘ που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά και τον Αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα.

Στα εγκαίνια του περιπτέρου που φιλοξενεί 49 επιμελητήρια, 361 επιχειρήσεις - μέλη τους, παραβρέθηκαν πλήθος κυβερνητικών στελεχών, βουλευτών, τοπικών παραγόντων, προέδρων και στελεχών των επιμελητηρίων όλης της χώρας.

Ικανοποιούνται τα αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου, όμως χρειάζεται και συνέχεια

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος τόνισε ότι η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος, η μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών ικανοποιούν αρκετά τα αιτήματα του Επιμελητηριακού και του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά χρειάζεται και συνέχεια.

Μετά από περισσότερα από εννέα σκληρά χρόνια εποπτείας και ύφεσης, συνέχισε ο κ. Μίχαλος, είναι πλέον ανοιχτός ο δρόμος για να αφήσουμε το δικό μας στίγμα, να ακολουθήσουμε μία εθνική πολιτική ανάπτυξης και ευημερίας.

Καλούμε την κυβέρνηση να συνεχίσει τις προσπάθειες για περαιτέρω μείωση της φορολογίας και του μη μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις και όλες τις άλλες μεγάλες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην υγεία, στην παιδεία, στη δικαιοσύνη για την ολοκληρωτική ανάταξη της οικονομίας και την επίτευξη κοινωνικής συνοχής.

Ο Επιμελητηριακός και ο επιχειρηματικός κόσμος θα συνεχίσει να προσπαθεί και να δίνει μάχες για να βγαίνει πάντα η Ελλάδα κερδισμένη.