"Τα απόρρητα κονδύλια έχουν να κάνουν με εθνικές ανάγκες και εθνικούς σκοπούς και με νόμο που πέρασε η ελληνική κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, η Βουλή αλλά και οι αρχηγοί των κομμάτων είναι ενήμεροι για τα χρήματα τα οποία δίνονται, το πού, πώς, γιατί και για ποιους σκοπούς δίνονται", επισήμανε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Σχολιάζοντας την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, ο κ. Ρήγας ανέφερε ότι "ο Νίκος Κοτζιάς έκανε μια μεγάλη προσπάθεια. Του πιστώνουμε όλοι αυτή την προσπάθεια για την επίλυση του θέματος με το όνομα της πΓΔΜ, άλλα δεν είναι μόνο αυτό. Έχει κάνει μεγάλο έργο στο υπουργείο Εξωτερικών σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική, ενεργή εξωτερική πολιτική και πολύπλευρη, με στόχο την ειρήνη και ειδικά σε μια περιοχή ταραγμένη. Θα ήταν προτιμότερο να μην είχε παραιτηθεί".

Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι "δεν υπάρχει κανένα θέμα διαφωνίας ως προς τη συμφωνία των Πρεσπών, ακόμη περισσότερο από τη στιγμή που ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών ο πρωθυπουργός. Η Συμφωνία με την ΠΓΔΜ συνεχίζεται".

Παρατήρησε ότι η κυβέρνηση στηρίζεται από τρία κόμματα, είναι λογικό να υπάρχει διαφορετική προσέγγιση σε κάποια πράγματα. Ούτως ή άλλως το Μακεδονικό δεν ήταν μέσα στην αρχική προγραμματική συμφωνία με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο. Προχωράμε κανονικά και όποιος έχει διαφορετική γνώμη θα την εκφράσει μέσα στη Βουλή.

Ο κ. Κοτζιάς επέλεξε να παραιτηθεί. Θα ήταν προτιμότερο να μην το έχει κάνει, όμως αυτό αποφάσισε. Μην ψάχνετε να βρείτε κάτι που θα δημιουργήσει πρόβλημα, οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβρη", επανέλαβε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε επίσης ότι "μόλις ολοκληρωθούν όσα έχει δεσμευτεί η γείτονα χώρα -είναι η μοναδική ευκαιρία που έχουν, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ποτέ σκέτο το όνομα «Μακεδονία», το είπε και ο Πρωθυπουργός- η Συμφωνία θα έρθει στην Ελληνική Βουλή. Θα υπάρχει ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία θα στηρίξει αυτή τη συμφωνία", εκτίμησε.

"Η κυβέρνηση συνεχίζει με τη συμμαχική της σύνθεση με σκοπό να ολοκληρώσει τις πρωτοβουλίες τις οποίες έχει αναλάβει μέχρι τον Οκτώβριο του 2019. Τριάμισι χρόνια η ΝΔ καταστροφολογεί και ζητά εκλογές, τριάμισι χρόνια χάνουν αυτό το στοίχημα. Τα χάσανε όλα και δυστυχώς αυτό που τους μένει είναι οι παρακλήσεις στην κυρία Μέρκελ", κατέληξε.