Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης εκπροσώπησε την κυβέρνηση στη διεθνή έκθεση SIAL 2018. Η ελληνική συμμετοχή είναι πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με την προηγούμενη φορά και δείχνει την Ελλάδα της δημιουργίας και της βιώσιμης ανάπτυξης, δήλωσε στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης βρέθηκε δίπλα στον Γάλλο ομόλογό του, Ντιντιέ Γκιγιόμ, o οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του την προηγούμενη Τρίτη (16/10), μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Μακρόν. Ο κ. Γκιγιόμ ήταν αυτός που «έκοψε την κορδέλα» των εγκαινίων της μεγαλύτερης (μαζί με την Anuga της Κολονίας) έκθεσης Τροφίμων και Ποτών στον πλανήτη.

Ο Βασίλης Κόκκαλης μίλησε αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Η ελληνική κυβέρνηση, επιχειρηματίες, θεσμοί όπως τα επιμελητήρια και οι περιφέρειες, είμαστε όλοι παρόντες σε αυτή την εξαιρετική έκθεση, το κέντρο το επιχειρηματικό της βιομηχανίας των τροφίμων. Πράγματι η ελληνική συμμετοχή είναι πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με την προηγούμενη φορά και δείχνει το σωστό πρόσωπο της Ελλάδας. Της Ελλάδας της δημιουργίας και της βιώσιμης ανάπτυξης», είπε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Είμαι έκπληκτος με την πολύ μεγάλη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων καθώς η χώρα μας είναι 5η ανάμεσα σε όλες όσες βρίσκονται εδώ στο Παρίσι, ενώ την προηγούμενη φορά ήταν 8η.

Συγχαίρουμε όλους τους Έλληνες επιχειρηματίες που συμμετέχουν και δηλώνουμε ότι η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στην εξωστρέφεια και στη δημιουργία της προστιθέμενης αξίας των ελληνικών προϊόντων. Συνεπώς το στοίχημα μας είναι ένα: να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη αξία στα προϊόντα τα ελληνικά τα οποία κερδίζουν συνεχώς τις αγορές. Για μια Ελλάδα της εξωστρέφειας και της δημιουργίας».

Ο κ. Κόκκαλης επισκέφτηκε τα περισσότερα περίπτερα των Ελλήνων εξαγωγέων, ενώ πέρασε αρκετό χρόνο σε αυτά της ιδιαίτερης πατρίδας του: της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Από τις ελληνικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αυτήν τη μεγάλη έκθεση, οι περισσότερες είναι από τη Θεσσαλία και πιο συγκεκριμένα από τη Μαγνησία και από τη Λάρισα. Πρόκειται για επιχειρήσεις με μεγάλο εξαγωγικό προσανατολισμό ιδιαίτερα στον τομέα της ελιάς αλλά και σε άλλων τροφίμων» συνέχισε ο υφυπουργός.

«Είμαστε δίπλα σε αυτές τις επιχειρήσεις Και ειδικά για την ελιά που έχει λυθεί το θέμα τις ‘Kalamata Olives’. Και είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα τους, ειδικά από τη στιγμή που στάθηκαν όρθιες την περίοδο της κρίσης και πληρώνοντας πάρα πολύ μεγάλο τίμημα. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο επιχειρηματίας είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».