Η πορεία της Ελλάδας μετά τη λήξη του προγράμματος και ο ιταλικός προϋπολογισμός θα βρεθούν στο επίκεντρο του Eurogroup της Δευτέρας, σύμφωνα με την ατζέντα που δόθηκε στη δημοσιότητα. Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχει και αντιπροσωπεία του ΔΝΤ.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αξιολογήσουν τους προϋπολογισμούς των κρατών - μελών, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην Ιταλία. Στη συνέχεια θα εξεταστεί η πορεία της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ισπανίας μετά από τα προγράμματα προσαρμογής.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η Κομισιόν θα παρουσιάσει στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης Eurogroup την πρώτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας.

Όπως τονίζεται στην ατζέντα του Eurogroup, οι τριμηνιαίες εκθέσεις ενισχυμένης εποπτείας επιτρέπουν τη στενή παρακολούθηση της οικονομικής, δημοσιονομικής και χρηματοπιστωτικής κατάστασης της χώρας, καθώς και την υλοποίηση των δεσμεύσεων μετά το πρόγραμμα, όπως συμφωνήθηκαν στο Eurogroup του Ιουνίου του 2018.

Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο θα παρουσιάσει την ενδιάμεση έκθεση για την κατάσταση της οικονομίας της Ευρωζώνης.