Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα, δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) Αναστάσιος Τάγαρης. Στις 14 Δεκεμβρίου η πληρωμή του.

Όπως είπε ο κ. Τάγαρης αύριο αναμένεται να ψηφιστεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) και στη συνέχεια θα γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα όπως πέρυσι.

Ο κ. Τάγαρης ανέφερε πως αναμένεται η πληρωμή του κοινωνικού μερίσματος να γίνει στις 14 Δεκεμβρίου, διευκρινίζοντας πως η πλατφόρμα δεν θα κλείσει μετά, προκειμένου να κάνουν αιτήσεις όσοι δεν προλάβουν ή αντιμετωπίσουν προβλήματα. Μάλιστα συνέστησε σε όσους πολίτες είχαν πρόβλημα πέρυσι σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ να πάνε στα ΚΕΠ να τα διορθώσουν τώρα και να μην περιμένουν να ανοίξει η πλατφόρμα.

Στους συνταξιούχους άνω των 70 ετών δεν χρειάζεται αίτηση

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως για τους συνταξιούχους άνω των 70 ετών θα «τρέξει» αυτόματα η αίτηση για καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, ωστόσο αν δουν ότι δεν τους έχει καταβληθεί, τότε θα μπορούν να κάνουν αίτηση για να το λάβουν.

Ο κ. Τάγαρης διευκρίνισε ακόμη ότι όσοι έχουν φιλοξενούμενους, θα πρέπει να τους δώσουν τη συναίνεσή τους προκειμένου να κάνουν την αίτηση καθώς θα πρέπει να δοθούν τα στοιχεία τους.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ