«Σήμερα, είμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Μπήκαμε σε μία νέα περίοδο ανάκτησης της δημοσιονομικής κυριαρχίας μας», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, μιλώντας στο 29ο ετήσιο συνέδριο «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας», το οποίο διοργάνωσε το Επιμελητήριο.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασόπουλο, η εθνική συνεννόηση θα συνέβαλε τα μέγιστα. Όπως είπε, η ανάπτυξη θα προέλθει από τη μεγέθυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. «Το αναπτυξιακό σχέδιο που χρειαζόμαστε, πρέπει να βασίζεται σε συγκεκριμένες διαρθρωτικές αλλαγές που θα βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα της οικονομίας, και θα συνοδεύεται από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης» υποστήριξε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

«Μιλώ κατά βάση για ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο αποκατάστασης της ανταγωνιστικότητας της χώρας» διευκρίνισε.

«Μετά την έξοδό μας από τη μνημονιακή εποπτεία, βλέπουμε τα σημάδια προοπτικής ανάπτυξης της οικονομίας. Η πρόβλεψη εκτέλεσης του φετινού Προϋπολογισμού, δείχνει, όχι μόνο τη δημοσιονομική εξισορρόπηση, αλλά και την υπεραπόδοση στην επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων» σημείωσε ο κ. Αναστασόπουλος. Τα αποτελέσματα αυτά ωστόσο, όπως τόνισε, επετεύχθησαν εις βάρος της πραγματικής οικονομίας που βρίσκεται σε αδιέξοδο - «έλλειψη ρευστότητας, συσσώρευση χρεών, αποεπένδυση και υπερφορολόγηση».

Σε κάθε περίπτωση, «η παρούσα φάση δίνει την ευκαιρία επανόδου της ελληνικής οικονομίας στην κανονικότητα».