Αύριο το πρωί αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα των αιτήσεων για το Κοινωνικό Μέρισμα του 2018 (www.koinonikomerisma.gr).

Του Ανδρέα Πετρόπουλου

Η διαδικασία πατάει πάνω στο περσινό επιτυχημένο μοντέλο με την προσυμπληρωμένη αίτηση, η οποία «ξεκλειδώνει» με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του Πληροφοριακού Συστήματος TAXISnet. Στόχος είναι με βάση και την περσινή εμπειρία να αποφευχθούν εμπλοκές και προβλήματα που παρατηρήθηκαν για ειδικές κατηγορίες πληθυσμού. Για την υποβολή της αίτησης απαιτούνται έξι κινήσεις :

Μπαίνετε στην πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr και:

  1. Ελέγχετε τα στοιχεία σας.
  2. Συμπληρώνετε τον IBAN σας.
  3. Ενημερώνετε τους φιλοξενούμενούς σας να δώσουν την συγκατάθεση τους.
  4. Βλέπετε αν πληροίτε τα κριτήρια επιλεξιμότητας.
  5. Αποδέχεστε το Κοινωνικό Μέρισμα του 2018.

Όπως είναι γνωστό, οι καταβολές στους πρώτους δικαιούχους αναμένεται να πραγματοποιηθούν την επόμενη Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν αργότερα κι άλλες καταβολές σε δυνητικούς δικαιούχους που δεν θα έχουν ολοκληρώσει έγκαιρα την αίτησή τους.

Οι αιτούντες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η θετική συγκατάθεση όλων των φιλοξενούμενων ενηλίκων εντός της προθεσμίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση ολοκλήρωσης και υποβολής της αίτησης, ενώ η ύπαρξη φιλοξενούμενων μελών έχει επιβεβαιωθεί μέσω ηλεκτρονικής αντιπαραβολής βάσει των τελευταίων φορολογικών δηλώσεων.

Επομένως δεν υπάρχει η δυνατότητα να προστεθούν ή να αφαιρεθούν φιλοξενούμενα μέλη στην αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το συνολικό πλήθος των δικαιούχων θα είναι αυξημένο σε σχέση με πέρυσι λόγω αλλαγών στα περιουσιακά κριτήρια. Χθες το υπουργείο Οικονομικών και η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) έδωσαν στη δημοσιότητα Συχνές Ερωτήσεις – Απαντήσεις για την σωστή συμπλήρωση της αίτησης.

Δείτε επίσης: