«Μαζέψαμε τα κύρια επιδόματα ήδη στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και αυτό σημαίνει δύο πράγματα: καλύτερος έλεγχος των προϋπολογισμών και πίστωση των επιδομάτων κάθε μήνα, ειδικά για τα αναπηρικά» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας Δημήτρης Καρέλλας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», 105,5.

Ο κ. Καρέλλας επεσήμανε ότι εκτός από τα αναπηρικά επιδόματα, που, στο παρελθόν, έδιναν οι δήμοι, στον ΟΠΕΚΑ πέρασαν από πέρυσι και τα διατροφικά επιδόματα, που έδιναν οι Περιφέρειες.

Ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας υπογράμμισε ότι απολύτως τίποτα δεν αλλάζει ούτε στα ποσοστά αναπηρίας ούτε στο ποσό που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι, «αυτό που θα αλλάξει προοπτικά είναι αυτό που ήδη κάνουμε σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα. "Τρέχει" ένα πιλοτικό πρόγραμμα αλλαγής διαδικασιών στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας. Έχουν απλοποιηθεί πάρα πολύ τα πράγματα».

Παράλληλα, ο κ. Καρέλλας μίλησε για το νέο πλαίσιο για ανασφάλιστους υπερήλικες. «Το θέμα είναι άλλο [...] κάποιος που παίρνει το επίδομα ανασφάλιστου υπερήλικα και είναι μόνος του, δεν μπορεί να πάρει τίποτα άλλο. Ταυτόχρονα, αν ο ίδιος παίρνει επίδομα ενοικίου από το δήμο [...] δεν μπορεί να πάρει και τα δύο. Πρέπει να κάνουμε έναν συγκερασμό, να βγει ένα αξιοπρεπές εισόδημα γι' αυτόν τον άνθρωπο, γιατί δεν θέλουμε να τον δούμε στο δρόμο προφανώς ή να αρρωσταίνει και να μην μπορεί να υποστηρίξει την κατάστασή του [...] Θα τελειώσουν και αυτά [...] υποθέτω στα μέσα Φεβρουαρίου. Πρέπει να φτιάξουμε λιγάκι το νομοθετικό πλαίσιο» διευκρίνισε.