Την πρόθεση της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΘ) να οικοδομήσει σχέσεις συνεργασίας με τους φορείς της πόλης, αρχής γενομένης από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Σωτήρης Θεοφάνης, στην ομιλία του κατά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας των δύο πλευρών.

Τόνισε δε, ότι πρόσθεση της διοίκησης είναι οι σχέσεις αυτές να είναι αμοιβαία επωφελείς.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης, το μνημόνιο προβλέπει μεταξύ άλλων, την εδραίωση της συνεργασίας των δύο φορέων, τη διοργάνωση κοινών δράσεων και τη διερεύνηση της δυνατότητας από κοινού υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, σε συνεργασία και με λιμένες της ΕΕ.

Στην εκδήλωση υπογραφής του μνημονίου, που έγινε στο ΒΕΘ, έδωσε το «παρών» ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το λιμάνι άφησε πίσω του την εποχή των χαμένων ευκαιριών, και η νέα διοίκηση ξέρει και μπορεί να το τοποθετήσει σε τροχιά ανάπτυξης.

Πρόσθεσε δε, ότι σε 2 με 3 χρόνια η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία θα είναι μια περιοχή των ευκαιριών και όχι των χαμένων ευκαιριών, που θα δημιουργεί προστιθέμενο εισόδημα και θέσεις εργασίας.