Συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών της Βόρειας Μακεδονίας Γκόραν Σουγκάρεσκι είχε σήμερα στα Σκόπια ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, Ιωάννη Μπράχο και τον διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργο Τσίπρα.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών της Βόρειας Μακεδονίας, συζητήθηκαν τα οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς και τα περιφερειακά έργα υποδομών που θα υλοποιηθούν μεταξύ της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας.

Ο Γκόραν Σουγκάρεσκι υπογράμμισε τη σημασία της κατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής από το Μοναστήρι στην Κρεμενίτσα, που θα συμβάλει στην περιφερειακή διασύνδεση και θα επιτρέψει την ταχύτερη μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών.

Ο ίδιος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ζήτησε από την ελληνική πλευρά την επόμενη περίοδο να οριστικοποιηθεί το κείμενο των Συμφωνιών για τις συνοριακές διαδικασίες στις σιδηροδρομικές διόδους Γευγελή-Ειδομένη και Κρεμενίτσα-Νέος Καύκασος, με στόχο τη διεξαγωγή κοινών συνοριακών ελέγχων.

Στη συνάντηση, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της Βόρειας Μακεδονίας έθεσε και το θέμα της αύξησης των ποσοστώσεων για τις άδειες μεταφοράς εμπορευμάτων.

Ο Γκόραν Σουγκάρεσκι ευχαρίστησε για την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και ζήτησε η Ελλάδα, ως χώρα της ΕΕ, να υποστηρίξει τις προσπάθειες της χώρας του για αύξηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων σχετικά με υλοποίηση επενδύσεων κεφαλαίου στην Βόρεια Μακεδονία.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στα Σκόπια, συναντήθηκε προχθές και με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ