Οι επιχειρήσεις δείχνουν να προσαρμόζονται στην αύξηση του κατώτατου μισθού και μάλιστα σε μια περίοδο που έχουμε πολύ ενθαρρυντική αύξηση της απασχόλησης. Σε αυτή την αξιολόγηση, επικαλούμενος τα στοιχεία ΣΕΠΕ και του υπουργείου Εργασίας προχώρησε ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Παναγιώτης Κορφιάτης.

Του Ανδρέα Πετρόπουλου

"Η εικόνα προσαρμογής των επιχειρήσεων στο νέο εργασιακό περιβάλλον είναι καλή. Η παράταση της αύξησης του κατώτατου μισθού μέχρι τις 8 Μαρτίου, είναι κάτι που το ζήτησαν οι Οργανώσεις των Λογιστών της χώρας, λόγω φόρτου εργασίας και το ικανοποιήσαμε ως αίτημα. Όμως, επειδή η εφαρμογή του κατώτατου μισθού ισχύει από την 1η Φεβρουαρίου, δεχόμαστε ήδη καταγγελίες για περιπτώσεις που κάποιος εργαζόμενος δει την μισθοδοσία του και διαπιστώσει ότι δεν πληρώθηκε με τον αυξημένο μισθό. Το υπουργείο έχει τη δυνατότητα να επιβλέπει το ποσοστό συμμόρφωσης των εργοδοτών στις νέες εργασιακές σχέσεις. Απ’ ό,τι φαίνεται η εφαρμογή των επιχειρήσεων πάει πολύ καλά", σημείωσε ο Π. Κορφιάτης.

Ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ στάθηκε ιδιαίτερα και στην αυξημένη απασχόληση που παρουσίασαν τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ για τον Φεβρουάριο και τις 27.840 νέες θέσεις εργασίας, που αποτελούν την καλύτερη επίδοση από τον Φεβρουάριο του 2001, τονίζοντας: "Τα δεδομένα αυτά σηματοδοτούν ότι η αγορά συμμορφώνεται αρκετά γρήγορα και αρκετά καλά. Δεν έχουμε ούτε απολύσεις, ούτε παραβίαση συμβάσεων και σε κάθε περίπτωση εντοπίζουμε την παραβατικότητα όπου υπάρχει".

Συνέπειες για όσους δεν αποδίδουν τις τριετίες

Αναφερόμενος στο θέμα των τριετιών που έχουν θεμελιωθεί μέχρι 14 Φεβρουαρίου του 2012 και πρέπει να αποδίδονται στους εργαζομένους, σημείωσε ότι "όσοι διαπιστώνουν ότι δεν υπολογίζονται στις αποδοχές τους, μπορούν να μπουν οι ίδιοι στη διαδικασία της εργατικής διαφοράς, είτε ακόμη και με μια ανώνυμη καταγγελία στο 15512, ή στο sepe.gr μέσω διαδικτύου, μπορούν να προκαλέσουν έλεγχο όπου εμείς θα δούμε αναλυτικά τις μισθολογικές καταστάσεις των εργαζομένων και τι θα έπρεπε να λαμβάνουν ως αποδοχές.

Οι τριετίες υπολογίζονται στη βάση του κατώτατου μισθού και οι επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση να δίνουν αναλυτικά μισθολογικά σημειώματα για να φαίνεται πως δομούνται οι αποδοχές του κάθε εργαζόμενου. Είναι αυτοτελής παράβαση της εργατικής νομοθεσίας η μη απόδοση του μισθολογικού σημειώματος. Ο εργαζόμενος πρέπει να έχει γνώση του τρόπου με τον οποίο αμείβεται", κατέληξε.