Ιδιαίτερα ευνοϊκές χαρακτηρίζει η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) τις ρυθμίσεις οφειλών και των εργοδοτών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που προωθούνται από το υπουργείο Εργασίας, επισημαίνοντας ότι θα δοθεί σημαντική ανάσα ρευστότητας προς τις μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις, με έδρα την ελληνική περιφέρεια.

Ο ΣΒΕ τονίζει ακόμη ότι με τις αποφάσεις αυτές του υπουργείου, πλήθος επιχειρήσεων θα αποφύγει το λουκέτο και έτσι θα διατηρηθεί πολύ μεγάλος αριθμός επαπειλούμενων θέσεων εργασίας.

"Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίηση των επιχειρήσεων - μελών του προς το Υπουργείο Εργασίας, για τη συμπερίληψη των εργοδοτικών εισφορών, καθώς και των ιδιαίτερα ευνοϊκών διατάξεων ρύθμισης οφειλών εργοδοτών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε σχετικό νομοσχέδιο. Με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις στο εν λόγω νομοσχέδιο, είναι βέβαιο ότι θα δοθεί σημαντική ανάσα ρευστότητας στις μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις με έδρα την ελληνική περιφέρεια, που θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να προγραμματίσουν σε 120 δόσεις τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το κράτος. Σε κάθε περίπτωση, με τις σχετικές θετικές αποφάσεις του υπουργείου Εργασίας, πλήθος επιχειρήσεων στην περιφέρεια θα αποφύγει το λουκέτο, κι έτσι, θα διατηρηθεί πολύ μεγάλος αριθμός θέσεων εργασίας που μέχρι σήμερα ήταν επαπειλούμενες" τονίζεται στην ανακοίνωση.