«Η υιοθέτηση προτύπων πρέπει να αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας» τόνισε ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, Απόστολος Μακρυκώστας, μιλώντας σε εκδήλωση για τα πρότυπα και τις πιστοποιήσεις που συνδιοργάνωσαν ο ΣΕΒ και η HellasCert.

«Διότι συνδέεται άμεσα» πρόσθεσε ο κ. Μακρυκώστας, «τόσο με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, όσο και με τη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης καινοτομικών προϊόντων και υπηρεσιών, με αποτέλεσμα την μεγέθυνση της οικονομίας και την βελτίωση της κοινωνικής ευημερίας».

Στην ίδια εκδήλωση κεντρικό θέμα της οποίας ήταν «τα πρότυπα και οι πιστοποιήσεις αποτελούν διαβατήριο για τις αγορές του εξωτερικού και απαραίτητο εφόδιο στην προσπάθεια διεθνοποίησης της ελληνικής οικονομίας» ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΣΕΒ, κ. Αλέξανδρος Χατζόπουλος, τόνισε ότι «στις διεθνείς αλυσίδες όπου θέλουμε να απευθυνθούμε, οι αγορές αναζητούν παραγωγούς και κατασκευαστές προϊόντων που εμπνέουν εμπιστοσύνη. Τα συστήματα πιστοποίησης συμβάλουν στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας, στην ενίσχυση της φήμης και της αξιοπιστίας και τελικά στην αναγνώριση από τους καταναλωτές».

Στελέχη επιχειρήσεων που έχουν, ήδη, εντάξει τα πρότυπα και τις πιστοποιήσεις στο επιχειρηματικό τους πλάνο, μετέφεραν τις εμπειρίες τους για τα οφέλη που έχουν καρπωθεί και ανέδειξαν την ανάγκη, αλλά και την ευκαιρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές και να στραφούν στις διεθνείς αγορές.