Αλλαγές, με πιο «ευέλικτα» πρόστιμα που επιβάλλει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας σε περιπτώσεις μη τήρησης της εργατικής νομοθεσίας, επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Του Αντώνη Βασιλόπουλου

Στις αλλαγές προωθείται η μείωση προστίμου για κάθε αδήλωτο, αναπόγραφο και ανασφάλιστο εργαζόμενο στο 50%, δηλαδή από 10.500 ευρώ που είναι για κάθε ανασφάλιστο να πέσει στα 5.250 ευρώ, εφόσον η επιχείρηση που βρέθηκε με αδήλωτο εργαζόμενο προχωρήσει σε πρόσληψη του εργαζομένου με σύμβαση πλήρους απασχόλησης.

Αυτό αποκάλυψε χθες η Έφη Αχτσιόγλου ως έναν συνδυασμό μέτρων, με στόχο την απόδοση δικαιοσύνης υπέρ του εργαζομένου που ήταν αδήλωτος αφενός και την πάταξη της «μαύρης εργασίας αφετέρου. Ωστόσο, όπως είπε, σε περίπτωση υποτροπής, οι ποινές θα γίνουν ακόμα πιο αυστηρές στο οικονομικό σκέλος, ενώ ήδη με τον νόμο που ψήφισε η Βουλή τον Σεπτέμβριο σε αυτές προστέθηκε η προσωρινή αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης.

Ταυτόχρονα, με εγκύκλιο ο ΟΑΕΔ, επισημαίνει ότι ο εργοδότης υποχρεούται να αναγγέλλει, με ηλεκτρονική υποβολή των σχετικών εντύπων στο πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εργασίας «ΕΡΓΑΝΗ», κάθε περίπτωση οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού ή καταγγελίας σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου ή λήξης σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου το αργότερο τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα αποχώρησης του μισθωτού ή καταγγελίας της σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου ή λήξης της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου, αντίστοιχα.

H αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης του μισθωτού θα πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά είτε από ηλεκτρονικά σαρωμένο έντυπο υπογεγραμμένο από τον εργοδότη και τον εργαζόμενο είτε από εξώδικη δήλωση του εργοδότη προς τον εργαζόμενο, με την οποία τον ενημερώνει ότι έχει γίνει οικειοθελής αποχώρησή του και ότι αυτή θα αναγγελθεί στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Αν ο εργοδότης δεν τηρήσει εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις αναγγελίας οικειοθελούς αποχώρησης, συμπεριλαμβανόμενης της υποβολής συνοδευτικών εγγράφων της παρούσας, η σύμβαση εργασίας θεωρείται ότι λύθηκε με άτακτη καταγγελία του εργοδότη».

Εν τω μεταξύ, τροποποιείται η προθεσμία των οκτώ (8) ημερών για την ηλεκτρονική υποβολή της αναγγελίας οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού ή της καταγγελίας σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου ή της λήξης σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου, η οποία πλέον ορίζεται στις τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες.

Επίσης, ως άτακτη καταγγελία της εργασιακής σχέσης θεωρείται και η εκπρόθεσμη υποβολή χειρόγραφου, ενώ από τις 13.09.2017 οι ασφαλισμένοι που προσέρχονται στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, για να αιτηθούν τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας και απασχολούνταν σε εργοδότες υπόχρεους ηλεκτρονικής υποβολής εντύπων, δεν απαιτείται να προσκομίζουν αντίγραφο του εντύπου λύσης της εργασιακής τους σχέσης.