(upd2 14:33) Ανακοινώθηκε πριν από λίγο από το υπουργείο Οικονομικών ότι δίνεται παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μέχρι την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου.

Από το πρωί σας είχαμε ενημερώσει για το ενδεχόμενο παράτασης πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας που είχε αφήσει ανοιχτό η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και πριν από λίγο βγήκε η σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ μας.

Η προθεσμία εξέπνεε θεωρητικά στις 31 Δεκεμβρίου, αλλά συμπίπτει με μη εργάσιμη ημέρα, επειδή είναι Κυριακή. Οπότε, αναμενόμενη είναι, μετά και τη δήλωση Παπανάτσιου, η παράταση.

Σε ό,τι αφορά την κατάθεση πινακίδων, γίνεται αποκλειστικά στις Δ.Ο.Υ έως σήμερα (29 Δεκεμβρίου). Οι φορολογούμενοι που σχεδιάζουν να αποσύρουν από την κυκλοφορία το αυτοκίνητό τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά:

- Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου.

- Πινακίδες.

- Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ.

- Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.

- Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.

- Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.

Στα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβληθούν στην εφορία περιλαμβάνεται και η υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι δεν θα σταθμεύσει το αυτοκίνητο σε δημόσιο δρόμο, ώστε οι δρόμοι της πόλης να μην κατακλυστούν από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα. Τα παραπάνω δικαιολογητικά συνοδεύουν τη δήλωση ακινησίας.