"Το νομοσχέδιο αυτό, στηρίζει την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αναφέρεται σε αυτούς που χτυπήθηκαν από την κρίση, επιλύει αδιέξοδα και είναι μονάχα η αρχή του πολιτικού σχεδίου, που θα εφαρμόσει αυτή η κυβέρνηση για τις ανάγκες των πολλών", τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας στην Ολομέλεια.

 

Η κ. Παπανάτσιου κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ήθελε να το καθυστερήσει, να θολώσει τα νερά και να αλλάξει την ατζέντα γι αυτό έσπευσε να στήσει ένα επικοινωνιακό σόου με αρκετές δόσεις κιτρινισμού την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Όμως, όπως είπε η υφυπουργός, όλα αυτά που η αντιπολίτευση έσπευσε να χαρακτηρίσει ως προεκλογικές παροχές, ήρθαν για να μείνουν. Είναι μέτρα μόνιμου χαρακτήρα.

Αναφερόμενη στα μέτρα που ψηφίζονται αύριο από τη Βουλή, αλλά και στο γενικότερα μέτρα που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός η κ. Παπανάτσιου ανέφερε ότι εντάσσονται σε ένα πρόγραμμα ανάταξης της κοινωνίας και της οικονομίας με ορίζοντα τετραετίας και υπογράμμισε πως "μιλάμε για δίκαιη ανάπτυξη, αφού δεν είναι δυνατόν η ανάπτυξη να βασιστεί πάνω σε κοινωνικά συντρίμμια".

"Ο λαός γνωρίζει τώρα με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Αν ψηφίσει Νέα Δημοκρατία το πενθήμερο μπορεί να γίνει επταήμερο, μπορεί να μην υπάρχει 13η σύνταξη. Ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι ψήφος στον Βέμπερ", είπε και έκανε λόγο για δύο κόσμους που συγκρούονται από την μία "οι πολλοί" και από την άλλη "οι ελίτ".