Τους πελάτες, δηλαδή όσους επιλέγουν να διαμείνουν σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και λοιπά τουριστικά καταλύματα, θα βαρύνει ο φόρος διαμονής που θα ξεκινήσει να ισχύει από την πρώτη ημέρα του 2018, όπως ξεκαθάρισε το Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών σε σχετική ανακοίνωση, «την 1.1.2018 τίθεται σε ισχύ ο φόρος διαμονής που θεσπίστηκε με τις διατάξεις του άρθρου 53 του ν. 4389/2016.

Για την ομαλή εφαρμογή του μέτρου το άρθρο αυτό πρόκειται να τροποποιηθεί άμεσα, ώστε να προβλέπεται πλέον ρητά, ότι ο φόρος θα βαρύνει σε κάθε περίπτωση τον ταξιδιώτη - διαμένοντα - χρήστη του δωματίου ή διαμερίσματος, ότι επιβάλλεται από τις ξενοδοχειακές και λοιπές επιχειρήσεις προς τους διαμένοντες με την έκδοση "ειδικού στοιχείου-απόδειξης είσπραξης φόρου διαμονής" και ότι το ειδικό αυτό στοιχείο δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ.
Η τροποποιηθείσα διάταξη θα ισχύσει αναδρομικά από 01-01-2018», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ΕΔΩ το δελτίο τύπου για την έκδοση της απόφασης

Μένει να δούμε αν αυτή η ανακοίνωση προκαλέσει κάποια νέα αντίδραση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), η οποία εχθές είχε αναφέρει πως όλος ο κλάδος βρίσκεται στο σκοτάδι για τη συγκριμένη απόφαση.