Η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη δέσμευση της για την καταβολή και του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών στους στρατιωτικούς, διαβεβαιώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα asfalistiko.gr, ο κ. Βίτσας αναφέρεται στην εγκύκλιο που αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Εργασίας, ως καθ' ύλην αρμόδιο για τα συνταξιοδοτικά, με την οποία θα αποσαφηνίζεται ο υπολογισμός της μάχιμης πενταετίας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζοντας ότι η άποψη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «είναι ότι πρέπει να κινηθούμε προς τη θετική ανταπόκριση για το συγκεκριμένο αίτημα».

Σχολιάζοντας τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων επισημαίνει ότι υπάρχει «η λογική, ιδιαίτερα για τα παιδιά που είναι στα σύνορα ή μένουν σε παραμεθόριες περιοχές, να υπηρετούν στον χώρο τους, στην περιοχή τους».

Σχετικά με τις πτυχές της ζωής των στρατευμένων, σημειώνει ότι για ειδικές κατηγορίες κληρωτών, όπως οι γιατροί, δίνεται η δυνατότητα ο χρόνος θητείας τους σε απομακρυσμένα σημεία να προσμετράται στο αγροτικό τους, και παράλληλα «να πληρώνονται με βάση τη συμφωνία που έχουμε κάνει με το υπουργείο Υγείας, κανονικά σαν αγροτικοί γιατροί».

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρεται επίσης στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για την περαιτέρω διευθέτηση του κόστους των μετακινήσεων των στρατευμένων, ενώ, όπως είπε, με τη νέα δομή, που θα πάψει σχεδόν παντού να υπάρχει προπαίδευση σε κέντρα νεοσυλλέκτων, θα διευκολυνθεί η απευθείας μεταφορά.