Ειδική ενημερωτική εκδήλωση για θέματα ανταγωνισμού με συμμετοχή της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλικής Θάνου, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΕΒ.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε Πρακτικός Οδηγός για τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων με τους κανόνες του ανταγωνισμού, που εκπόνησε η ομάδα εργασίας «Θέματα ανταγωνισμού και αγοράς», με παραδείγματα παραβίασης της νομοθεσίας και αποφάσεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού τόνισε ότι «ο επιχειρηματικός και εμπορικός κόσμος γενικότερα δεν θα πρέπει να βλέπει την Επιτροπή Ανταγωνισμού αποκλειστικά και μόνον ως έναν αυστηρό διώκτη των παραβατών των κανόνων του ανταγωνισμού. Θα θέλαμε να μας βλέπει και ως συνεργάτη των φορέων της αγοράς στην κοινή προσπάθεια για την ενημέρωση και για την καλλιέργεια της συνείδησης υγιούς ανταγωνισμού, δια της οποίας επιτυγχάνεται η πρόληψη, η αποφυγή τέλεσης παραβάσεων».

Ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας, και μέλος ΔΣ του ΣΕΒ, Αριστοτέλης Παντελιάδης, τόνισε ότι σήμερα «ο ανταγωνισμός μας αφορά όλους, μικρούς και μεγάλους, διοικήσεις και στελέχη κάθε βαθμίδας».

Η εκπρόσωπος της Coca Cola, Ε. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι «κλειδί» για τη συμμόρφωση είναι το πραγματικό ενδιαφέρον της διοίκησης και η ενημέρωση και εκπαίδευση των στελεχών. Ο Β. Παΐζης, νομικός σύμβουλος της British American Tobacco, μίλησε για την ανάγκη προσεκτικής προετοιμασίας μιας επιχείρησης για το ενδεχόμενο αιφνίδιου ελέγχου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και ο Α. Κομνηνός, Partner της White & Chase παρουσίασε τις δημοφιλέστερες πρακτικές και τα χαρακτηριστικά των επιτυχημένων προγραμμάτων συμμόρφωσης. Τέλος, η Κ. Μπενετάτου, προϊσταμένη του Τμήματος Προώθησης Πολιτικών Ανταγωνισμού της Επιτροπής Ανταγωνισμού, περιέγραψε από την αρχή μέχρι το τέλος, όλη τη διαδικασία ελέγχου μιας υπόθεσης από την πρώτη έρευνα μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης, τονίζοντας τα σημεία προσοχής και δίνοντας χρήσιμες συμβουλές.