Συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, θα έχει στις 15.00 στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας.

Σημειώνεται ότι θα υπάρξουν επαφές του υπουργού και με εκπροσώπους των θεσμών στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist που διεξάγεται στην Αθήνα.Η σημερινή συνάντηση είναι προπομπός της αυριανής ανάμεσα στον επικεφαλής του ESM και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Ρέγκλινγκ ήταν ο εκπρόσωπος των θεσμών που είχε εκφράσει τη μεγαλύτερη ανησυχία για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2019 ύστερα από τα θετικά μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ μετά τις ελληνικές εκλογές δεν άφησε ιδιαίτερα περιθώρια αλλαγών στους υπάρχοντες στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα, η μείωση των οποίων αποτελεί προεκλογική δέσμευση της νέας κυβέρνησης.

Όπως προέκυψε από τη σαββατιάτικη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τον πρωθυπουργό, ο ελληνικός στόχος είναι να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις έτσι ώστε οι Ευρωπαίοι εταίροι να πειστούν για το πρόγραμμα της κυβέρνησης της ΝΔ και να είναι πιο ελαστικοί τόσο με το θέμα των πλεονασμάτων όσο και με τις υπόλοιπες αλλαγές που έχει υποσχεθεί, όπως οι φορολογικές μειώσεις.