Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, σύμφωνα με την οποία διορίζεται ως διοικητής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ο Χρήστος Χάλαρης, πτυχιούχος ΑΕΙ, με τετραετή θητεία.
 

Παράλληλα, τροποποιείται η αριθμ. Δ9/56379/14950/28-12-2016 απόφαση, όπως ισχύει και ορίζεται ο Χρήστος Χάλαρης ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΦΚΑ.

Ο νέος διοικητής, αναλαμβάνει ουσιαστικά το απολύτως απαιτητικό και απαραίτητο έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού του ΕΦΚΑ και της στροφής προς την ηλεκτρονική εποχή, με στόχο και την ψηφιακή έκδοση των νέων συντάξεων. 

Ο κ. Χάλαρης, πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, είναι διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός ΕΜΠ και κάτοχος ΜΒΑ και διδακτορικού. Το 2017 ανέλαβε καθήκοντα συμβούλου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατά διαστήματα, έχει αναλάβει μέχρι σήμερα ηγετικές θέσεις για την οργάνωση και διεκπεραίωση σημαντικών έργων τεχνικής υποστήριξης και ηλεκτρονικής αναδιάρθρωσης (ανάπτυξη συστημάτων για το Δημόσιο, Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης, ηλεκτρονικές υπηρεσίες που αφορούν τον πολίτη για ασφάλιση, σύνταξη και υγεία κλπ)