Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (ΥΠ.Ε.Κ.Υ.) για τη δημόσια διαβούλευση, με τίτλο «Ένα ευφυές σχέδιο δράσης για τη μετάβαση της αγοράς εργασίας στην ψηφιακή εποχή ως ανάχωμα στο brain drain», η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 (12.30-15.00 μμ), στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ, καθώς και η σχετική ατζέντα εργασιών.

Όπως ανακοινώθηκε, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019, από τις 10:30 πμ έως τις 13:00 μμ, θα συνεχιστούν οι εργασίες στο περίπτερο του ΥΠ.Ε.Κ.Υ. με εξειδικευμένα workshops και ανοικτή συζήτηση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το φαινόμενο της διαρροής των νέων εργαζομένων και επιστημόνων της χώρας (brain drain) αποτελεί μείζον πρόβλημα στην αγορά εργασίας, αλλά και την οικονομία εν γένει. Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων επισημαίνει ότι έχει εγκαίρως αντιληφθεί τον αντίκτυπο αυτού του φαινομένου και έχει προβεί στις αντίστοιχες στρατηγικές ενέργειες.

Επισυνάπτεται η ατζέντα εργασιών της διεπιστημονικής ομάδας ReBrain Greece στο περίπτερο 15 του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.