Χωρίς το έξτρα οικονομικό βοήθημα, το γνωστό ως κοινωνικό μέρισμα, που λάμβαναν στο τέλος κάθε χρόνου, θα μείνουν όσοι διαθέτουν χαμηλό ή καθόλου εισόδημα, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση, με την διαδικασία να πηγαίνει για την επόμενη χρονιά. 

Αυτό προκύπτει μετά από δηλώσεις του ίδιου του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα. Ο κ. Πέτσας προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη για αυτή την εξέλιξη στην προηγούμενη κυβέρνηση, τονίζοντας πως τα χρήματα δόθηκαν από τον πρωθυπουργό στους συνταξιούχους (η «13η σύνταξη» που έδωσε το Πάσχα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), αναφέροντας, μάλιστα, πως από τότε η ΝΔ έκανε λόγο για προεκλογικό βοήθημα.

Ωστόσο, αποκάλυψε πως από το 2020 η διαδικασία του κοινωνικού μερίσματος θα επιστρέψει, με τα χρήματα να δίνονται τον Δεκέμβριο εκείνης της χρονιάς, δηλαδή σε 15 μήνες.  Θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο κ. Πέτσας θύμισε την εξαγγελία του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, πως στο τέλος του 2020 θα μονιμοποιηθεί η «13η σύνταξη».

Φυσικά αυτό δεν αφορά το σύνολο των 3,6 εκατ. πολιτών που ανήκουν σε νοικοκυριά που έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα για το 2018 και μπόρεσαν να νιώσουν λίγο πιο άνετοι οικονομικά την περίοδο των εορτών.