Νέες θετικές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία και ανάπτυξη έφερε η επίσκεψη του Ευρωπαίου Επίτροπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πάολο Τζεντιλόνι, τα λόγια του οποίου προδιαγράφουν αναθεώρηση, προς τα επάνω, τον προβλέψεων της Κομισιόν για την Ελλάδα.

Ο κ. Τζεντιλόνι, που συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την πρώτη του επίσκεψη στην Αθήνα, μίλησε στα εγκαίνια του χώρου ''ΕΔΩ ΕΥΡΩΠΗ'' στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Ο Επίτροπος της Κομισιόν για τα οικονομικά θέματα, ανέφερε ότι οι νέες προβλέψεις της Κομισιόν θα είναι πιο κοντά σε εκείνες της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στην τελευταία έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας γινόταν λόγος για αύξηση του ΑΕΠ της χώρας κατά 2,4%, το 2020. Σε πιο πρόσφατες δηλώσεις του, ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας εκτίμησε ότι το ΑΕΠ φέτος θα αυξηθεί κατά 2,5%. Όσον αφορά την Κομισιόν, η τελευταία δημοσιευμένη πρόβλεψή της μιλούσε για ανάπτυξη 2,3%.

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν θα παρουσιάσει τις χειμερινές μακροοικονομικές της προβλέψεις νωρίτερα από το αναμενόμενο: στις 13 Φεβρουαρίου. Θα περιλαμβάνουν - μεταξύ άλλων - τις εξελίξεις στην Κίνα με τον κοροναϊό, ενώ θα ακολουθήσει η συζήτηση επί των συστάσεων δημοσιονομικής πολιτικής για την Ευρωζώνη ως σύνολο, ανέφερε σήμερα πηγή της ΕΕ.