Σε νέα έξοδο στις αγορές, την πρώτη για το 2021, θα προχωρήσει αύριο Τετάρτη, εκτός απροόπτου, η Ελλάδα, με τον ΟΔΔΗΧ να εκδίδει νέο 10ετές ομόλογο.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο ΟΔΔΗΧ, έδωσε σήμερα εντολή στις έξι διεθνείς τράπεζες Barclays, Citi, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Eurobank να "τρέξουν" την έκδοση. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το νέο ομόλογο θα έχει λήξη τον Ιούνιο του 2031. 

Το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει αύριο Τετάρτη εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι η άντληση ποσού της τάξεως των 2,5-3 δις. ευρώ. Για όλο το 2021 Για το 2021 το πρόγραμμα δανεισμού του ΟΔΔΗΧ προβλέπει ότι θα αντληθούν 8 έως 12 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς το επιτόκιο μπορεί να διαμορφωθεί κάτω του 1%, δεδομένου ότι σήμερα η απόδοση στο 10ετές που εκδόθηκε το 2020 κινείται στο 0,7% έχοντας "τσιμπήσει" ελαφρώς μετά και την ανακοίνωση της "εξόδου.

Το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να καλύψει τις αυξημένες δαπάνες για την στήριξη της αγοράς και να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα το ταμειακό μαξιλάρι ασφαλείας.