Ακόμα μία έξοδο στις αγορές, την δεύτερη για το τρέχον έτος, θα επιχειρήσει το ελληνικό δημόσιο, αυτή τη φορά με την έκδοση ομολόγου μακράς διαρκείας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους έδωσε εντολή στις τράπεζες BNP Paribas, Goldman Sachs Europe, HSBC, JP Morgan και Εθνική Τράπεζα να τρέξουν την έκδοση 30ετούς ομολόγου.  Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες της αγοράς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το βιβλίο προσφορών μπορεί να ανοίξει ακόμα και αύριο. 

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη έξοδος στις αγορές του ελληνικού δημοσίου ήταν στα τέλη Ιανουαρίου, τότε μέσω 10ετούς ομολόγου που έφερε στα ταμεία 3,5 δισ. ευρώ. Το επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν πάρα πολύ μεγάλο, με τις προσφορές να αγγίζουν τα 29 δισ. και το επιτόκιο να περιορίζεται στην περιοχή του 0,80%.

Όσον αφορά την ιδιαίτερη σημασία της επερχόμενης έκδοσης, έχει να κάνει κυρίως με τη διάρκεια.  Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, υπενθύμισε ότι πρόκειται για την πρώτη έκδοση ομολόγου, μακράς διάρκειας, από το 2008.