«Aιχμές» προς το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, άφησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος καθώς ο δεύτερος επιμένει στην ανάγκη λήψης «προληπτικής πιστωτικής γραμμής», ενώ είχε ασκήσει κριτική και λίγο πριν η χώρα βγει τον Ιούλιο επιτυχημένα στις αγορές.

Του Γιάννη Αγουρίδη

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε εκδήλωση της Ν. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Α΄Αθήνας επανέλαβε ότι τον Αύγουστο του 2018, η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται προληπτική πιστωτική γραμμή.

Σε αυτό το σημείο επιφύλαξε ένα «καρφί» για το Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας χαρακτηριστικά «διαφωνώ με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος», συμπληρώνοντας πως το “Eurogroup (σ.σ. του περασμένου Ιουνίου) αποφάσισε να βγούμε στις αγορές έχοντας κεφαλαιακά αποθέματα». Ακόμη τόνισε με νόημα «Θα ήταν παλαβομάρα να έχεις δύο μαξιλάρια» και κατέληξε: «Κανένας σοβαρός δε θα πρότεινε να έχει και τα δύο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διοικητής της ΤτΕ επανήλθε χθες, τονίζοντας την ανάγκη προληπτική πιστωτική γραμμή. Πριν από αυτό ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε αναφερθεί ξανά στο Γιάννη Στουρνάρα λέγοντας «ο φίλος μου δεν επιβεβαιώθηκε», αναφερόμενος σε όσα σημείωνε ο κ. Στουρνάρας παραμονές της εξόδους της Ελλάδας στις αγορές τον περασμένο Ιούλιο, με τον υπουργό να υπενθυμίζει πως ο διοικητής της ΤτΕ ζητούσε τότε «4-5 ιδιωτικοποιήσεις και όχι έξοδο».