Στην περαιτέρω χαλάρωση των capital controls φαίνεται πως στοχεύει το υπουργείο Οικονομικών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως θα υπάρξει αύξηση του μηναίου ποσού αναλήψεων κατά 500 ευρώ, ενώ, παράλληλα, θα απελευθερωθεί το άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών.

Σε σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος αποκαλύπτεται η πρόθεση της κυβέρνησης, μέσω του υπουργείου Οικονομικών, να κάνει ακόμα πιο χαλαρά τα capital controls, που μπήκαν στη ζωή μας τον Ιούνιο του 2015. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ειλημμένη απόφαση, που θα μετατραπεί σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τις επόμενες ημέρες.

Σε αυτή θα περιλαμβάνονται δύο βασικές αλλαγές. Η πρώτη είναι πως πλέον θα επιτρέπεται η σωρευτική ανάληψη ποσού 2.300 ευρώ τον μήνα, από 1.800 ευρώ που ισχύει σήμερα. Σε ό,τι αφορά στους λογαριασμούς, θα μπορεί ο κάθε πολίτης να ανοίξει νέο λογαριασμό, ανεξάρτητα εάν διαθέτη ήδη λογαριασμό σε αυτή ή σε άλλη τράπεζα.

Τη χαλάρωση των περιορισμών επιβεβαιώνουν στο Έθνος τραπεζικές και κυβερνητικές πηγές, οι οποίες σημειώνουν ότι η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την αύξηση της εμπιστοσύνης στην πορεία της ελληνικής οικονομίας. Τραπεζικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η τάση επιστροφής χρημάτων στις τράπεζες θα ενισχυθεί μόλις υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών.