Αλλαγές στον νόμο Κατσέλη «που θα αποτρέπουν την κατάχρηση των διατάξεών του από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές εις βάρος των πραγματικά αδύναμων», προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ο υπουργός τονίζει πως «δεν θα επιτρέψουμε στους στρατηγικούς κακοπληρωτές να επωφελούνται εις βάρος των έντιμων νοικοκυριών» και διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να γίνει κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, «επομένως καμία οικογένεια που έχει δυσκολίες να πληρώσει δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

Επιπλέπον τονίζει ότι η δυνατότητα ο δανειολήπτης να έχει προτεραιότητα έναντι των funds για εξαγορά «κόκκινων» δανείων θα ισχύσει μόνο για τους στρατιωτικούς, καθώς «βρισκόμαστε εντός μνημονιακών υποχρεώσεων, οπότε πολλές από τις καλές ιδέες που ακούγονται, ενώ θα θέλαμε πολύ, δεν υπάρχει η δυνατότητα να υλοποιηθούν».

Ο κ. Παπαδημητρίου υπεραμύνεται των κριτηρίων ένταξης στον εξωδικαστικό συμβιβασμό επιχειρήσεων, λέγοντας ότι απαιτούνται δικλείδες ασφαλείας «ώστε να αποτραπεί η δόλια χρήση του μηχανισμού», ενώ αναφέρει ότι το υπουργείο θα προχωρήσει σε βελτιώσεις και επεκτάσεις της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Τέλος, για το σκάνδαλο Novartis ο υπουργός σχολιάζει ότι θα πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος «όπως ακριβώς συμβαίνει και σε άλλες χώρες», καθώς «δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει θέμα ή ότι πρόκειται για κάποια σκευωρία».