Έντονη αντιπαράθεση που είχε ως αποτέλεσμα να μετατεθεί η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης  προς την Ελλάδα, σημειώθηκε  μεταξύ του  Έλληνα  υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, κατά τη διάρκεια του Eurogroup, με αιχμή τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. 

Ευρωπαϊκές πηγές με γνώση των συζητήσεων στις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι η τοποθέτηση του προέδρου της ΕΚΤ στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης προκάλεσε την αντίδραση του Ελληνα υπουργού Οικονομικών.  Ο Μάριο Ντράγκι, υποστήριξε κατά την διάρκεια της συζήτησης για την Ελλάδα, ότι ο τρόπος λειτουργίας των πλειστηριασμών πρέπει να είναι εύρυθμος και αποτελεσματικός ώστε να βρίσκεται στο πλαίσιο των στόχων του προγράμματος. Άφησε μάλιστα αιχμές και για την τελευταία έκδοση του 7ετούς ομολόγου που έκανε πρόσφατα η χώρα μας, χαρακτηρίζοντάς την πρόωρη και αποτυχημένη.

Ο συνήθης ήρεμος  Ευκλείδης Τσακαλώτος «εξερράγη» λέγοντας ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ πρέπει να είναι πιο λεπτομερειακός και να πει τι ακριβώς εννοεί π.χ. πόσοι πλειστηριασμοί την ημέρα και πόσα έσοδα, υπερασπιζόμενος τις επιλογές της κυβέρνησης  και τις οικονομικές προβλέψεις του υπουργείου Οικονομικών.

Το ξέσπασμα Τσακαλώτου παραξένεψε πολλούς υπουργούς, αλλά και τον ίδιο τον Μάριο Ντράγκι, ο οποίος αποχώρησε από την αίθουσα για λίγη ώρα, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση. Ωστόσο σύμφωνα με ελληνικές πηγές, η παρέμβαση του κεντρικού τραπεζίτη έκανε τη ζημιά της , καθώς και παρά την επιμονή του Γάλλου υπουργού Μπρούνο Λεμέρ να εκταμιευθεί άμεσα η δόση των 5,7 δις. ευρώ, το Eurogroup μετέθεσε την απόφαση για τις επόμενες δύο εβδομάδες.