Το βραβείο καινοτομίας «Beyond Innovation Awards 22» του Economist έλαβε η ΔΕΗ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Economist με θέμα «Technology and Innovation in 2022 and beyond».

Οι ψηφιακές ανατροπές, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες για την προσεχή δεκαετία βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού- Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκου Πιερρακάκη και διακεκριμένων ερευνητών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης επισημάνθηκε ότι η ΔΕΗ προχώρησε τα τελευταία δύο χρόνια σε μία μεγάλης κλίμακας ψηφιοποίηση, με επίκεντρο τις on line διασυνδέσεις και με πρωταρχικό στόχο τη διευκόλυνση και ικανοποίηση των πελατών της. Επίσης, ενίσχυσε θεαματικά και εκσυγχρόνισε τις υποδομές Ι.Τ., την ενδοεταιρική επικοινωνία και τη στρατηγική πολλαπλών φορτίων δεδομένων.

Συγκεκριμένα:

- δημιούργησε το πρώτο ψηφιακό προϊόν «ΔΕΗ - My Home Online»,

- προσέφερε τη δυνατότητα προγραμματισμού ηλεκτρονικών ραντεβού σε προκαθορισμένη ώρα για οποιαδήποτε συναλλαγή σε 75 καταστήματα,

- δημιούργησε την εφαρμογή e-contract στην ιστοσελίδα της, για να μπορεί ο πελάτης να καταθέσει οποιοδήποτε αίτημα χωρίς να μεταβεί στο κατάστημα,

- δημιούργησε την «Αυτόματη Ψηφιακή Βοηθό» η οποία επιτρέπει συνεχή αμφίδρομη διάδραση κάθε μέρα και για όλο το 24ωρο, προσφέροντας ενημέρωση για προϊόντα και υπηρεσίες μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΗ, μέσω της σελίδας της ΔΕΗ στο facebook, αλλά και μέσω της εφαρμογής messenger,

- λειτούργησε τα 2 πρώτα Pop-up stores σε μεγάλα εμπορικά κέντρα της Αθήνας (Golden Hall) και της Θεσσαλονίκης (Mediterranean Cosmos), σχεδιασμένα με έμφαση στη διαδραστικότητα και το νέο ψηφιακό περιβάλλον,

- προχώρησε στον επανασχεδιασμό των καταστημάτων με έμφαση στη γρήγορη και εύκολη εξυπηρέτηση των πελατών.

- ολοκλήρωσε τον επανασχεδιασμό της ιστοσελίδας dei.gr ώστε το νέο website να απαντά άμεσα και απλά στα αιτήματα του κοινού και φυσικά στις ανάγκες των πελατών.

Αντίστοιχα, σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να δημιουργήσει ένα ψηφιακό περιβάλλον εργασίας για τους χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα.

Κατά την παραλαβή του βραβείου από τον επικεφαλής του Economist Intelligence Unit, Alasdair Ross, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αλέξανδρος Πατεράκης δήλωσε: «Με μεγάλη υπερηφάνεια λαμβάνω αυτό το βραβείο εκ μέρους των ανθρώπων της ΔΕΗ. Δυο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας κληθήκαμε όλοι να διαδραματίσουμε έναν σημαντικό ρόλο, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να αντεπεξέλθουμε στις προσδοκίες των πολιτών και των πελατών μας και να εξασφαλίσουμε ότι αυτός ο οργανισμός, σε όλο του το μήκος και πλάτος και σε όλη την επικράτεια της χώρας, θα μπορέσει να ανταποκριθεί παρά τις αντιξοότητες. Καταφέραμε σε πολύ μεγάλο βαθμό να έχουμε μηδενικά επιχειρησιακά προβλήματα, καταφέραμε να κάνουμε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που δουλεύουμε. Η ΔΕΗ έχει πλέον ψηφιακό πρόσωπο».