Οι πρώτες συζητήσεις για τη συνεργασία επιχειρήσεων από την Ελλάδα και την Ουκρανία τόσο άμεσα όσο, και κυρίως, κατά την επόμενη ημέρα μετά τη λήξη του πολέμου ξεκίνησαν και βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι διερευνητικές επαφές έγιναν στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ) που συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα παρουσία του πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα Σεργκέι Σουτένκο και αφορούν δύο ζητήματα: άμεσα, την έλευση Ουκρανών εργαζόμενων, που είναι εξειδικευμένοι σε δεξιότητες που αναζητά η ελληνική βιομηχανία προκειμένου να απασχοληθούν ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι. Και αργότερα, όταν λήξει ο πόλεμος, τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

«Υπάρχει περιθώριο και οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειες για περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνοουκρανικών επιχειρηματικών σχέσεων. Οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να έχουν ακόμα πιο ισχυρή παρουσία στην Ουκρανία εφόσον σταματήσει η ανθρωπιστική καταστροφή που βρίσκεται σε εξέλιξη. Θέλουμε να συμβάλουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για την Ουκρανία», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ Δημήτρης Μαθιός. Σημείωσε, δε, την εξωστρέφεια και τις αναπτυξιακές δυνατότητες που εμφανίζουν πολλές επιχειρήσεις της Ουκρανίας, γεγονός που διευκολύνει τις επιχειρηματικές συνεργασίες την επόμενη ημέρα.