Μεγάλη συμμετοχή καταγράφηκε χθες στο πλαίσιο της υποβολής αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ, παρά το ότι σημειώθηκαν καθυστερήσεις και προβλήματα στο σύστημα.

Προχωρά, παρά τα προβλήματα, η διαδικασία των αιτήσεων υπαγωγής στο νέο πρόγραμμα εξοικονόμησης για τα νοικοκυριά.

Μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας κατά την χθεσινή δεύτερη ημέρα, για τις πέντε πρώτες Περιφέρειες (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας), το ΥΠΕΝ ανακοίνωσε τα εξής στοιχεία:

-οι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα φτάνουν, πλέον τους 17.500, καταγράφοντας μια αύξηση 3.000 εγγεγραμμένων σε σχέση με την πρώτη ημέρα,
-μεγάλη αύξηση σημειώνεται στον αριθμό των αιτήσεων που έχουν πρωτοκολληθεί, καθώς πλέον φτάνουν τις 6.000, έναντι μόλις 500 αιτήσεων κατά την πρώτη ημέρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, από τα στοιχεία αυτά φαίνεται αφενός να περιορίζεται η εισροή νέων δυνητικών ωφελούμενων, καθώς εξαντλείται η δεξαμενή ενδιαφερόμενων, αφετέρου να αυξάνεται η εκροή των αιτήσεων προς υπαγωγή, καθώς όλο και περισσότεροι ολοκληρώνουν τη διαδικασία.

Πάντως, χθες το πρωί ένα σοβαρό, ευρύτερο, τηλεπικοινωνικό πρόβλημα που προέκυψε στο Εθνικό Δίκτυο Δημόσιας Διοίκησης ΣΥΖΕΥΞΙΣ κατέστησε αδύνατη την ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού συστήματος του προγράμματος εξοικονόμησης κατά την προγραμματισμένη ώρα (8πμ). Στην ιστοσελίδα του exoikonomisi.ypen.gr αναφερόταν το πρόβλημα το οποίο αναμενόταν να αποκατασταθεί στις 10.30 πμ και κατόπιν ελέγχου να είναι διαθέσιμο στις 12μμ.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα “άνοιξε”, όμως στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία αναβάθμιση και συντήρηση του συστήματος.
Όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ το υπουργείο, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί και πάλι σήμερα στις 8 το πρωί προκειμένου να συνεχιστεί η υποβολή των αιτήσεων.