Την αύξηση των πόρων κατά 20% για την κάλυψη επιπλέον δικαιούχων στο πλαίσιο του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ προχώρησε το ΥΠΕΝ, ενώ καλύφθηκε ήδη το σύνολο του προϋπολογισμού για τις τρεις από τις πέντε πρώτες Περιφέρειες.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, καθώς τις τρεις πρώτες ημέρες εγγράφηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για να υποβάλλουν αίτηση πάνω από 21.000 νοικοκυριά, υπερβαίνοντας κάθε προσδοκία, ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα αύξησης των πόρων κατά 20%.

Ήδη οριστικοποιήθηκαν 11.181 αιτήσεις, που αφορούν χρηματοδότηση 143,46 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Άμεσης Ενίσχυσης και το Ταμείο Εξοικονομώ ΙΙ.

Στις τρεις Περιφέρειες, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας καλύφθηκε το σύνολο του προϋπολογισμού, μετά και από την αύξησή του κατά 20%, οπότε δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα νέων εγγραφών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Όσοι είναι εντός του συστήματος μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής της αίτησής τους και να ενταχθούν στην κατηγορία των επιλαχόντων.

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας

Στις Περιφέρειες, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας, η δυνατότητα νέων εγγραφών θα παραμείνει ανοιχτή για κάποιο διάστημα ακόμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, οι οποίες συγχρηματοδοτούν μέρος του προγράμματος, επιδιώκει την εξασφάλιση επιπρόσθετων πόρων.

Το ΥΠΕΝ ευχαρίστησε για την υπομονή τους όσους συμμετείχαν στη διαδικασία, καθώς και όσους βοήθησαν στην επιτυχία του προγράμματος, παρά τα μικροπροβλήματα που προέκυψαν και τα οποία αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς, όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα.