Σήμερα το πρωί ενεργοποιείται η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ», για την επόμενη γεωγραφική ζώνη, που περιλαμβάνει έξι Περιφέρειες.

Ειδικότερα, από σήμερα θα μπορούν να εισέλθουν στο σύστημα οι ενδιαφερόμενοι από τις Περιφέρειες: Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού ΠΕΝ, Γ. Σταθάκη, οι πόροι για το σύνολο του προγράμματος, λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης συμμετοχής που ήδη προέκυψε την περασμένη, πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος για πέντε Περιφέρειες, διπλασιάζονται και από 350 εκατ θα ανέλθουν σε 700 εκατ, οπότε και οι δικαιούχοι θα αυξηθούν από 40.000-45.000 νοικοκυριά σε 90.000-95.000 νοικοκυριά για το σύνολο της χώρας.

Σε συνεννόηση με τις Περιφέρειες επιδιώκεται η αύξηση και του δικού τους σκέλους χρηματοδότησης. Συνυπολογίζοντας τον τραπεζικό δανεισμό που έχει ήδη εξασφαλιστεί (250 εκατ. ευρώ), το σύνολο της χρηματοδότησης του προγράμματος αναμένεται να προσεγγίσει το 1 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι χρειάστηκαν λιγότερες από τέσσερις ημέρες για να «κλείσουν» οι συμμετοχές στις πρώτες πέντε Περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας για τις οποίες το σύστημα ενεργοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.