Την υποβολή αιτήσεων για την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ” ολοκλήρωσαν χθες τα νοικοκυριά άλλων δύο Περιφερειών, και πλέον συνεχίζεται η διαδικασία για τις υπόλοιπες τρεις Περιφέρειες, από τις συνολικά έξι που συμμετέχουν την εβδομάδα αυτή.

Πιο συγκεκριμένα, πλέον και για τους ωφελούμενους στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου δεσμεύτηκε το σύνολο των πόρων που θα διατεθούν (μετά και την απόφαση για διπλασιασμό του αρχικού προϋπολογισμού).

Υπολογίζεται ότι συνολικά οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα από τους υποψηφίους αυτών των δύο Περιφερειών (οριστικοποιημένες και εγγραφές) ξεπερνούν τις 5.500 και θα καλυφθούν στο πλαίσιο της αύξησης των πόρων που αποφασίστηκε. Σε αυτό το πλαίσιο απενεργοποιήθηκε ήδη η δυνατότητα νέων αιτήσεων για τις περιοχές αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές η διαδικασία ολοκληρώθηκε και για τους ωφελούμενους στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με την εγγραφή στο ηλεκτρονικό σύστημα συνολικά 2.108 υποψηφίων, οι αιτήσεις των οποίων δεσμεύουν όλους τους διαθέσιμους πόρους.

Σήμερα η υποβολή των αιτήσεων συνεχίζεται κανονικά πλέον για τις υπόλοιπες τρεις Περιφέρειες, δηλαδή της Κρήτης, των Ιονίων Νήσων και του Αιγαίου.