Οι εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ανατολικής Αττικής ξεκινούν σήμερα στο Τεχνολογικό - Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και του υπουργείου Οικονομίας - Ανάπτυξης και θα ολοκληρωθούν αύριο βράδυ με ομιλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.

Το συνέδριο είναι το 12ο που πραγματοποιείται στον κύκλο των Περιφερειακών Συνεδρίων για την διαμόρφωση της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021» μέσα από έναν αποκεντρωμένο διάλογο με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς.

Σκοπός του είναι η σε βάθος διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων ώστε να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική της
Ανατολικής Αττικής στο πλαίσιο ενός συνεκτικού σχεδίου περιφερειακής παραγωγικής ανασυγκρότησης. Μέσω της διαβούλευσης, θα επιδιωχθεί η κατάρτιση ενός οδικού χάρτη ενεργειών σε συνάρτηση αφενός με τις προτεραιότητες της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021», αφετέρου με τις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί ή σχεδιαστεί από την Περιφέρεια, σηματοδοτώντας τη μετάβαση της περιοχής, από την εποχή της κρίσης στην εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης.

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου, θα ξεκινήσουν με ομιλία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, θα συνεχιστούν με δύο
συνεδρίες και θα κλείσουν με μια Ειδική Θεματική Συνεδρία στην οποία ομιλητής θα είναι ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Η δεύτερη ημέρα περιλαμβάνει άλλες τέσσερις συνεδρίες και την κεντρική εκδήλωση η οποία θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του πρωθυπουργού αμέσως μετά τους χαιρετισμούς των δημάρχων Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά και Παλλήνης, Αθανάσιου Ζούτσου και την ομιλία της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου.

Στο μεταξύ και για την καλύτερη προετοιμασία του συνεδρίου ο αν. ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος είχε χθες ευρεία σύσκεψη με τους δημάρχους Αν Αττικής για θέματα περιβάλλοντος
Βασικά θέματα συζήτησης ήταν η πρόοδος των έργων αποχέτευσης και των Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων στην Ανατ. Αττικής, η ανάρτηση των δασικών χαρτών, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει στην Ανατ. Αττική, το σχέδιο διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών Natura και η ΕΠΜ - Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη-, που ξεκινάει για το σχέδιο Π.Δ. της ευρύτερης περιοχής της Ανατ. Αττικής, μετά τον πρόσφατο νόμο του ΥΠΕΝ για τις περιοχές Natura και η αποκατάσταση ΧΑΔΑ και εγκαταλελειμμένων λατομείων καθώς και η εγκατάσταση σύγχρονων μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων.

Περισσότερα για το 12ο Περιφερειακό Συνέδριο μπορείτε να δείτε εδώ