Σήμερα ανοίγει το ηλεκτρονικό σύστημα για την υποδοχή των αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ» από τα νοικοκυριά των τελευταίων δύο Περιφερειών, της Αττικής και των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, που αναμένεται ότι θα είναι και οι περισσότερες.

Τις προηγούμενες δύο εβδομάδες η πλατφόρμα «έτρεξε» για τους ωφελούμενους των 11 Περιφερειών, που έως το περασμένο Σάββατο συνολικά είχαν ξεπεράσει τις 41.000 (ολοκληρωμένες αιτήσεις και εγγεγραμμένοι με δυνατότητα να υπαχθούν στους επιλαχόντες).

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός υπολογισμός ήταν η υπαγωγή 40.000-45.000 νοικοκυριών στο νέο πρόγραμμα, που αντιστοιχούσαν σε διαθέσιμους πόρους ύψους περίπου 350 εκατ. ευρώ. Πλέον μετά την απόφαση της κυβέρνησης για διπλασιασμό των πόρων, λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης συμμετοχής που προέκυψε ήδη από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του συστήματος, αντίστοιχα, διπλασιάζονται και οι δικαιούχοι που εκτιμάται ότι θα φτάσουν τις 90.000 με 95.000.

Δεδομένου ότι ήδη τα στοιχεία δείχνουν πως οι μισοί πόροι σχεδόν έχουν δεσμευτεί αναμένεται ότι η Αττική αλλά και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου -που έχουν αυξημένο ενδιαφέρον- θα καλύψουν τα υπόλοιπα διαθέσιμα κονδύλια, ολοκληρώνοντας την περίοδο υποβολής αιτήσεων στο νέο πρόγραμμα εξοικονόμησης.

Στην ουσία, αυτή την εβδομάδα το ηλεκτρονικό σύστημα θα είναι ανοιχτό για τους ενδιαφερόμενους των δύο Περιφερειών για τρεις ημέρες, αφού όπως ενημέρωσε το ΥΠΕΝ, η πλατφόρμα δεν θα είναι προσβάσιμη από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Πατήστε ΕΔΩ για να κάνετε την αίτησή σας