Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, προκηρύχθηκαν για να χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου δράσεις που αφορούν έργα αξιοποίησης υδάτων για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ.

Η προκήρυξη συγκεκριμένα αφορά:

• Έργα εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας των υδάτων στα νησιά.

• Έργα επεξεργασίας επιφανειακών και θαλασσίων υδάτων με σκοπό την επάρκεια για την κάλυψη των απαιτούμενων υδρευτικών αναγκών.

Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 4,925 εκατομμύρια ευρώ.

Δικαιούχοι είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, οι Δημόσιες Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), καθώς και οι Δήμοι των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Προτάσεις για την πρόσκληση αυτή μπορούν να καταθέτουν οι δικαιούχοι έως τις 20 Ιουνίου 2018.

Η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου δήλωσε σχετικά: «Αξιοποιούμε τους ευρωπαϊκούς πόρους για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της λειψυδρίας στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Με την πρόσκληση αυτή των 4,9 εκατομμυρίων ευρώ δίνουμε τη δυνατότητα να γίνουν έργα και για τη βελτίωση της ποιότητας του νερού, αλλά και για την ορθότερη διαχείριση των υδάτων, ώστε να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες επάρκειας, με όρους προστασίας του περιβάλλοντος και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των νησιωτών».