Ο πρώτος από τους κρίσιμους σταθμούς του επόμενου διαστήματος είναι η συνεδρίαση του EWG (EuroWorking Group), την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018, όπου "μπαίνουν στο τραπέζι" τα σενάρια για την ελάφρυνση του χρέους, αλλά γίνεται και η εκκίνηση των διαβουλεύσεων για την ελληνική πρόταση ανάπτυξης, μετά το τέλος του προγράμματος.

Οι συζητήσεις θα προετοιμάσουν το άτυπο Eurogroup στο τέλος του μήνα, όπου η χώρα μας θα παρουσιάσει το εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων για την επόμενη μέρα.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης αναμένεται να τεθούν επί τάπητος όλα τα σενάρια για ελάφρυνση του χρέους αλλά και η αναπτυξιακή πορεία της χώρας μετά την έξοδο από την επιτροπεία.

Στο τραπέζι του EuroWorking Group θα εξεταστεί επίσης η πρόοδος στα 88 προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης.

Αδιευκρίνιστη παραμένει η στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε σχέση με τη συμμετοχή του ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα δανεισμού, η οποία θα αποσαφηνιστεί ή τουλάχιστον έτσι εκτιμάται, κατά την εαρινή Σύνοδό του στις 20 – 22 Απριλίου.