Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

Στο 0,8% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα το Μάιο του 2018, σε σχέση με 0,5% τον Απρίλιο σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η Eurostat. Ένα χρόνο πριν το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 1,5%.

Πρωτογενές πλεόνασμα 1,54 δισ. έναντι στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 180 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο προϋπολογισμός στο πεντάμηνο. Τα έσοδα υπερέβησαν το στόχοτα έσοδα τόσο στον τακτικό, όσο και τον κρατικό προϋπολογισμό. Μειωμένες και οι δαπάνες.

Στο 21,2% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το α' τρίμηνο εφέτος και μειώθηκε μεν κατά 2,1 μονάδες από το 23,3% του α' τριμήνου 2017, αλλά παρέμεινε αμετάβλητο σε σύγκριση με το δ' τρίμηνο 2017.  Υψηλά παραμένουν τα ποσοστά ανεργίας στις γυναίκες και στους νέους. 

Με τα επίσημα στοιχεία για τον πραγματικό ΑΕΠ της χώρας και τη συνεχή του αύξηση τα τελευταία τρίμηνα, ασχολούνται οι ειδικοί της Eurobank στο οικονομικό δελτίο «7 ημέρες Οικονομία» αυτής της εβδομάδας, παρουσιάζοντας όλα όσα αποδεικνύουν πως η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, αλλά και τονίζοντας τους δείκτες που πρέπει να σημειώσουν υψηλότερες επιδόσεις.

Αύξηση 4,9% σημείωσε ο δείκτης μισθολογικού κόστους στο σύνολο της οικονομίας- εκτός από τον πρωτογενή τομέα και τις δραστηριότητες των νοικοκυριών- χωρίς καμία διόρθωση (εποχική ή διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών) το α' τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α' τριμήνου 2017, έναντι αύξησης 1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2017 προς το 2016.

Tags:

Σε ανοδική πορεία, με αύξηση που πλησιάζει το 20%, παραμένει η αγορά οχημάτων στην χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.

Την υψηλότερη μηνιαία επίδοση από το 2001 έως σήμερα κατέγραψε τον Μάιο του 2018 το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», καθώς το ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων ήταν θετικό κατά 108.725 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τις ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

Σε ανοδική τροχιά επανήλθε ο πληθωρισμός τον Μάιο εφέτος, καθώς, λόγω κυρίως των ανατιμήσεων στα καύσιμα και τις τηλεφωνικές υπηρεσίες, αυξήθηκε 0,6%, έναντι αύξησης 1,2% που σημειώθηκε τον Μάιο 2017 και από μηδενική μεταβολή τον Απρίλιο 2018.

«Παρά τις προκλήσεις και τη ρευστότητα στο διεθνές περιβάλλον, οι ελληνικές εξαγωγές κατάφεραν να διατηρήσουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης για τέταρτο συνεχόμενο μήνα» όπως σημειώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, με αφορμή τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Η πορεία των εξαγωγών ανά γεωγραφική περιοχή και ανά κλάδο.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ