Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Περαιτέρω μείωση 5,6% σημείωσε ο τζίρος στο λιανικό εμπόριο της χώρας το Γ’ τρίμηνο πέρυσι, ενώ ειδικά το Νοέμβριο, όταν υπήρξε το νέο lockdown, ο τζίρος σημείωσε πτώση 12,4%.

Με την κατασκευαστική δραστηριότητα στη χώρα και τα ετήσια στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, ασχολούνται οι ειδικοί της Eurobank στο δελτίο «7 Ημέρες Οικονομία» αυτής της εβδομάδας.

Τα προσωρινά αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού για όλο 2020 έδωσε στην δημοσιότητα το υπ. Οικονομικών, με τις επιπτώσεις της πανδημίας να είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς, αλλά και με κάποια φωτεινά σημάδια για την επόμενη ημέρα.

Στο 16,7% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Οκτώβριο πέρυσι, αμετάβλητο τόσο σε σχέση με τον Οκτώβριο 2019, όσο και με το διορθωμένο προς τα πάνω ποσοστό τον Σεπτέμβριο 2020.

Στο δελτίο «7 Ημέρες Οικονομία» αυτής της εβδομάδας οι ειδικοί της Eurobank αναλύουν τη διεύρυνση του εξωτερικού ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών.

Τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Ελλάδας τον Νοέμβριο του 2020, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).

Θετικό ήταν τον Δεκέμβριο, αλλά και όλο το 2020,  το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».

Στο πρώτο δελτίο «7 Ημέρες Οικονομία» του νέου έτους, οι ειδικοί της Eurobank επιχειρούν να συγκρίνουν τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία του τρέχοντος lockdown σε σχέση με το πρώτο την περασμένη άνοιξη. Επιπροσθέτως, αναλύουν το ύψος τον φορολογικών εσόδων του Νοεμβρίου.

Ενισχύθηκε οριακά τον Δεκέμβριο ο δείκτης οικονομικού κλίματος και διαμορφώθηκε στις 91,5 μονάδες, έναντι 91,0 μονάδων τον Νοέμβριο 2020.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ