Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

Συνεχίζει να καταγράφει νέα ιστορικά υψηλά ο Δείκτης Κρατικών Ομολόγων της Τράπεζας Πειραιώς στις 688 μονάδες με την πορεία του να ενισχύεται σημαντικά το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου με φόντο την συνεχή αύξηση των κρουσμάτων και του γεωπολιτικού ρίσκου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την κατακόρυφη πτώση των τουριστικών εσόδων, που κατ’ επέκταση έφερε διόγκωση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, και την επίσης μεγάλη πτώση των φορολογικών εισόδων μελετούν στο δελτίο «7 Ημέρες Οικονομία» οι αναλυτές της Eurobank.

Για 9η συνεχή χρονιά, η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP πραγματοποίησε δειγματοληπτική έρευνα για τη «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα», με εστίαση στη Γυναίκα-Ανώτατο Στέλεχος. Αφορά 37.750 επιχειρήσεις προερχόμενες από όλους τους κλάδους δραστηριότητας, οι οποίες έχουν αντληθεί από τη βάση δεδομένων της ICAP και έχουν διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία για τη χρήση 2018.

Οι καταθέσεις των νοικοκυριών, ο πληθωρισμός και οι εξαγωγές μπήκαν στο μικροσκόπιο των ειδικών της τράπεζας Eurobank στο δελτίο «7 Ημέρες Οικονομία» αυτής της εβδομάδας.

Στα 12,86 δισ. ευρώ εκτινάχθηκε το έλλειμμα του Προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2020, έναντι ελλείμματος 1,243 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Πρωτογενές έλλειμμα ύψους 7,008 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το εννεάμηνο Ιανουάριος - Σεπτέμβριο 2020 έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 2,568 δισ. ευρώ αποτυπώνοντας στα δημοσιονομικά μεγέθη τις σημαντικές επιπτώσεις που προκαλεί η πανδημία.

Σε ανάλυση των μεταβολών που παρατηρούνται σε βασικούς οικονομικούς δείκτες το διάστημα από το ξέσπασμα της πανδημίας, μέχρι το τέλος του lockdown και το άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας, έως και τώρα, προχώρησαν οι ειδικοί της Eurobank.

H Eurobank υποστηρίζει ενεργά το νέο θεσμό Βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ», πανευρωπαϊκού κύρους και εμβέλειας, που εγκαινιάστηκε χθες με την απονομή του πρώτου Βραβείου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS, σε μια ειδική τελετή που έλαβε χώρα στο ιστορικό μνημείο της Ροτόντας, στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με τα πιο πρόσφατα στοιχεία για τον δείκτη οικονομικού κλίματος και τα κρατικά έσοδα ασχολούνται στο δελτίο «7 Ημέρες Οικονομία» οι ειδικοί της τράπεζας Eurobank.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ