Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021

Στο δελτίο «7 Ημέρες Οικονομία» αυτής της εβδομάδας, οι ειδικοί της Eurobank εξετάζουν και τους οικονομικούς δείκτες της χώρας για το τρίμηνο που πέρασε και αυτό που διανύουμε.

Ενισχύθηκε περαιτέρω τον Απρίλιο ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα και διαμορφώθηκε στις 97,9 μονάδες, έναντι 96,9 μονάδων τον Μάρτιο.

(update) Με επιτυχία ολοκλήρωσε η Εurobank την πρώτη συναλλαγή ομολόγου για το 2021 στις χρηματαγορές χονδρικής, με την έκδοση ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο δελτίο «7 Ημέρες Οικονομία» αυτής της εβδομάδας οι ειδικοί της Eurobank ασχολούνται με την πορεία του ισοζυγίου υπηρεσιών και ισοζυγίου αγαθών.

Το χτύπημα της πανδημίας συνεχίζει να πλήττει την ελληνική οικονομία, με τα επίσημα στοιχεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού να δείχνουν πως καταγράφεται πρωτογενές έλλειμα της τάξεως των 3,4 δισ.

Ανάπτυξη 282% στην αξία των ηλεκτρονικών (online) αγορών κατέγραψε το κανάλι του Online Super Market στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2021 συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύει σήμερα η Convert Group.

Έλλειμμα 4,3 δισ. ευρώ εμφάνισε σε ταμειακή βάση ο Κρατικός Προυπολογισμός το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου έναντι ελείμματος 2,31 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Πρωτογενές έλλειμα συνεχίζει να παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, όπως δείχνουν τα στοιχεία για το α’ τρίμηνο, ωστόσο η πορεία εξέλιξης του προϋπολογισμού ήταν καλύτερη από την προβλεπόμενη και τον Μάρτιο του 2021 παρά τα διαδοχικά lockdown στην οικονομική δραστηριότητα.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ