Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020

Στο οικονομικό δελτίο «7 ημέρες Οικονομία» αυτής της εβδομάδας, οι ειδικοί της Τράπεζας Eurobank ασχολούνται με τα πιο πρόσφατα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα, αλλά και για τη μεταποίηση σε όλη την Ευρωζώνη.

Στα 6,3 δισ. ευρώ ανήλθε το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση στο 11μηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου από 5,4 δισ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Με την συνεχή ενίσχυση της απασχόλησης και με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού ασχολούνται οι ειδικοί της τράπεζας Eurobank στο οικονομικό δελτίο «7 Ημέρες Οικονομία» αυτής της εβδομάδας.

Ανάκαμψη παρουσίασε ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Δεκέμβριο, στις 109,5 από 107,0 μονάδες τον Νοέμβριο, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2007.

Σημαντική άνοδο σημείωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε επιχειρήσεις και καταναλωτές.

Παρά το γεγονός ότι στην πλειονότητά τους οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν κατορθώσει να ξεπεράσουν τον σκόπελο της ανεργίας -μία από τις πιο σημαντικές συνέπειες της ύφεσης- η ετήσια έκθεση της ΕΕ διαπιστώνει «αξιοσημείωτες εξαιρέσεις».

Η αύξηση της παραγωγής του μεταποιητικού τομέα της Ελλάδας παρέμεινε σταθερή τον Δεκέμβριο, παρά την εξασθενημένη άνοδο των νέων παραγγελιών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η IHS Markit που διενεργεί τη σχετική μηνιαία έρευνα.

Στο 16,8 % διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Σεπτέμβριο, μειωμένο κατά 2μονάδες σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2018 και οριακά χαμηλότερο από το αναθεωρημένο προς τα πάνω 16,9% τον Αύγουστο του 2019.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ