Ανακοινώθηκε ο προσωρινός κατάλογος δυνητικών δικαιούχων και κατάλογος με τη βαθμολογική κατάταξη αιτήσεων χρηματοδότησης των ερευνητικών έργων του ΕΣΠΑ «Υδατοκαλλιέργειες», «Βιομηχανικά υλικά», «Ανοιχτή Καινοτομία στον Πολιτισμό».

Συγκεκριμένα, αφορά στη βαθμολογική κατάταξη των 253 αιτήσεων χρηματοδότησης ερευνητικών έργων, που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων με συνολική αιτούμενη δημόσια δαπάνη 130.654.475,73 ευρώ και στον προσωρινό κατάλογο δυνητικών δικαιούχων ανά ειδική δράση, με 64 εγκεκριμένες αιτήσεις χρηματοδότησης ερευνητικών έργων, συνολικής αιτούμενης δημόσιας δαπάνης 27.891.800,45 ευρώ κατά φθίνουσα βαθμολογική σειρά, σύμφωνα με τη βαθμολογία που συγκέντρωσε κάθε ένα, με βάση τη συνολική προς διάθεση συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανά ομάδα περιφερειών.

Ακόμη, δημοσιεύεται ο κατάλογος μη χρηματοδοτούμενων εγκεκριμένων αιτήσεων χρηματοδότησης ερευνητικών έργων, ανά ειδική δράση, με 93 ερευνητικά έργα, συνολικής αιτούμενης δημόσιας δαπάνης 44.430.611,84 ευρώ, λόγω εξάντλησης της συνολικής προς διάθεση δημόσιας δαπάνης και 2 αιτήσεις χρηματοδότησης που αποσύρθηκαν μετά την αξιολόγησή τους.

Επίσης, απορρίφθηκαν ως μη επιλέξιμες 94 αιτήσεις χρηματοδότησης ερευνητικών έργων, τα οποία κατά την αξιολόγηση κρίνονται μη επιλέξιμα επειδή

  1. δεν συγκέντρωσαν την ελάχιστη βαθμολογία που απαιτείται με βάση την αναλυτική πρόσκληση είτε στο κριτήριο Β είτε και στο σύνολο της βαθμολογίας (απόρριψη λόγω βαθμολογίας) ή
  2. κρίθηκε ότι το αντικείμενο του προτεινόμενου έργου δεν είναι συμβατό με το θεματικό τομέα/ειδική δράση και τις προτεραιότητες της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3), όπως αποτυπώνονται στην αναλυτική πρόσκληση της δράσης (απόρριψη λόγω θεματικού τομέα).

Οι δυνητικοί δικαιούχοι του προσωρινού καταλόγου των 64 ερευνητικών έργων θα πρέπει το αργότερο έως την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 να υποβάλουν τον φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προς έλεγχο των στοιχείων για την οριστική έγκριση της κάθε αίτησης χρηματοδότησης.

Αναλυτικά τα στοιχεία έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Οικονομίας http://www.antagonistikotita.gr.