Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019

Οι ελληνικές εξαγωγές διατήρησαν θετικό πρόσημο στο πρώτο εξάμηνο του 2019, παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκαν τον Ιούνιο, ενώ κατά το ίδιο διάστημα παρουσίασαν αύξηση οι εισαγωγές και το εμπορικό έλλειμμα.

Μείωση 22,9% σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον Ιούνιο εφέτος, καθώς η αξία των εισαγωγών μειώθηκε κατά πολύ περισσότερο από εκείνη των εξαγωγών.

θετικές επιπτώσεις, παρά τις διεθνείς προκλήσεις και τα διαρθρωτικά μειονεκτήματα, εντοπίζουν οι αναλυτές του τμήματος Οικονομικής Ανάλυσης και Επενδυτικής Στρατηγικής της Τράπεζας Πειραιώς, όπως αναφέρουν στην μελέτη «Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα και ελληνικές εξαγωγές 2010-2017».

Την πρώτη θέση μεταξύ των κρατών της ΕΕ ως προς την αξία των εξαγωγών φρούτων στη Ρουμανία κατείχε η Ελλάδα κατά το τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου 2019, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.

Την τάση των Κινέζων να εμπιστεύονται και να προτιμούν ελληνικά προϊόντα επιβεβαιώνει η κορυφαία διάκριση που έλαβε το κρητικό φυσικό μεταλλικό νερό ZARO’S σε διεθνή διαγωνισμό για τα καλύτερα εμφιαλωμένα νερά στην κινεζική αγορά. 

Στις δρομολογούμενες ενέργειες που γίνονται για να ευοδωθούν οι προσπάθειες από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών «στην προβολή και προώθηση του ούζου, της μαστίχας και όλων των προϊόντων στα μπαρ και στο εξωτερικό», αναφέρθηκε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο πρόεδρος του ΣΕΑΟΠ, Χάρης Μαυράκης.

Την πεποίθηση ότι πρέπει να τεθεί εθνικός στόχος εξίσωσης των εισαγωγών με ισόποσες εξαγωγές, καθώς και να συγκροτηθεί συγκεκριμένο πλάνο ενεργειών για την επίτευξή του, εκφράζει η διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ).

Μεγάλη αύξηση, κατά 56%, σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον Μάιο εφέτος, καθώς η αξία των εισαγωγών αυξήθηκε με σχεδόν επταπλάσιο ρυθμό σε σχέση με εκείνη των εξαγωγών.

Περισσότεροι από 40.000 εμπορικοί επισκέπτες επισκέφτηκαν την 65η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Summer Fancy 2019 (23-25 Ιουνίου 2019), τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών της Αμερικής, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Να στρέψουν το βλέμμα τους περισσότερο προς τις αναπτυσσόμενες αγορές και συγκεκριμένα την Νοτιανατολική Ασία και την Υποσαχάρια Αφρική καλεί ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας, κρίνοντας πως μόνο έτσι η Ελλάδα θα αυξήσει το μερίδιό της στο παγκόσμιο εμπόριο.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ