Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020

Θετικά ξεκίνησε η νέα χρονιά για τις ελληνικές εξαγωγές, οι οποίες συνέχισαν την ανοδική πορεία που διέγραψαν την περασμένη χρονιά, στην οποία πέτυχαν νέο ιστορικό ρεκόρ.

Για τρίτη χρονιά εισαγωγείς ποτών και τροφίμων από τη Ρηνανία-Βεστφαλία «μαγεύτηκαν» από τα προϊόντα της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κρήτης. Το ελληνικό κρασί, αν και οι Γερμανοί τουρίστες "τρελαίνονται" όταν το πίνουν στην Ελλάδα, είναι βέβαιο ότι θα καθιερωθεί στη γερμανική αγορά.

Ανοδικά κινήθηκαν οι ελληνικές εξαγωγές καλλυντικών προϊόντων το 2019 σε σύγκριση με το 2018, με τα προϊόντα μακιγιάζ, τα σκευάσματα για τη φροντίδα του δέρματος αλλά και τα αντιηλιακά να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των εξαγωγικών προϊόντων.

Η ανοδική πορεία των εξαγωγών του τομέα ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας όχι απλά συνεχίστηκε το 2019, αλλά πέτυχε ρεκόρ 12ετίας.

Ψυχραιμία και αποφυγή πανικού για τις πιθανές επιπτώσεις της επιδημίας του κοροναϊού στην οικονομία, τις επιχειρήσεις και τις εξαγωγές συνιστούν, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πρόεδροι των συνδέσμων Βιομηχανιών (ΣΒΕ), Αθανάσιος Σαββάκης και Εξαγωγέων Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Γεώργιος Κωνσταντόπουλος. '

Το IST College στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των τεσσάρων πρώτων κύκλων σπουδών του Executive Diploma «Beyond Exports», διοργανώνει την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 στην αίθουσα ΕΡΜΗΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ανοικτή εκδήλωση για την αναλυτική παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος που αποτελεί το Πρώτο Εξειδικευμένο και Πιστοποιημένο Πρόγραμμα για τις Εξαγωγές και το Διεθνές Εμπόριο.

Μικρή αύξηση και νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψαν οι εξαγωγικές επιδόσεις της χώρας κατά το 2019. Οι χώρες που δέχθηκαν περισσότερο ελληνικά προϊόντα και ποια ήταν αυτά.

Για δεύτερη φορά, με απόφαση που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, στις 15 Φεβρουαρίου, η Ελλάδα εξαιρείται από τους αμερικανικούς δασμούς στην ΕΕ. Το ελληνικό λάδι, τα προϊόντα ελιάς, τα τυριά, τα κρασιά και τα συναφή εξαγωγικά προϊόντα προς τις ΗΠΑ, βρέθηκαν εκ νέου εκτός στην αναθεωρημένη λίστα των προϊόντων που υπόκεινται στις αμερικανικές κυρώσεις. Επισπροσθέτως μάλιστα εξαιρέθηκε από τον κατάλογο των δασμών και ο χυμός από δαμάσκηνα.

Η πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρουμανία εξέδωσε ενημερωτικό έγγραφο με το οποίο καταδεικνύει την αύξηση τόσο των ελληνικών επενδύσεων όσο και των ελληνικών εξαγωγών χώρα.

Η ΕΛΣΤΑΤ γνωστοποίησε τα στοιχεία εξαγωγών-εισαγωγών για τον μήνα Δεκέμβριο, άρα και όλου του 2019. Οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν οριακά, σε επίπεδο ρεκόρ, ωστόσο η άνοδος των εισαγωγών ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ